YÜZDE 800 EMLAK VERGİSİ ARTIŞINA TEPKİLER ARTIYOR!

Mardin`in Midyat ilçesinde,Midyat Belediyesi Encümen kararı ile Emlak vergilerine yüzde 800 artış yapılması,İlçede büyük tepki yarattı.

Türk Dünyasından Haberler 26.05.2015 10:02:47 0
YÜZDE 800 EMLAK VERGİSİ ARTIŞINA TEPKİLER ARTIYOR!

Mardin'in Midyat ilçesinde,Midyat Belediyesi Encümen kararı ile Emlak vergilerine yüzde 800 artış yapılması,İlçede büyük tepki yarattı.
Midyat ilçesinde faaliyet yürüten STK'ları Midyat Belediyesi önünde toplanarak Emlak Vergisi zammının geri alınması için gösteri yaptı.

Fahiş zam kararına büyük tepki gösteren vatandaşlar,Basın açıklaması yaparak,Emlak Vergisi kararının iptali için çağrıda bulundular.

STK Tarafından yapılan Yazılı Basın açıklaması şöyle:

Midyat Belediyesi tarafından yapılmış olan emlak vergisi zammını çok yüksek buluyoruz. Bu zammın en kısa zamanda geri çekilmesini istiyoruz. Enflasyonun % 7 olduğu bir dönemde % 800 oranında yapılan bir vergi zammı kabul edilemez. İlçemizde müstakil dairelerde oturan vatandaşlarımızın çoğu inşaat işçisi olup etinden tırnağından artırdıklarıyla evlerini yapmışlardır. Bu insanların bu yüksek vergiyi ödemeleri mümkün değildir. Yapılan son emlak vergisi zammının hiçbir izahı bulunmamaktadır. Bu zammı imzalayanların rahat uyuyup uyumadıklarını merak ediyoruz.
Midyat,  Newyork ya da Londra’nın bir ilçesi değildir. Yüksek emlak vergisi koyan bu anlayışın hizmet ederken Afrikalaşması ama vergi zammına gelirken Avrupalaşmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz uzayda yaşamıyoruz ve Mardin’in tek ilçesi de değiliz. Alışveriş merkezi mantığı ile hareket edip, önce % 700 hatta % 800 ‘a varan zam yapıp daha sonra bir müjdeymiş gibi basını karşısına alıp , % 15 - % 20 ‘lik indirimi duyurmak şark kurnazlığından öte bir şey değildir. 
Halkımız ve biz STK’lar olarak talebimiz Midyat belediyesi tarafından alınan ve astronomik düzeydeki emlak vergilerinin,  en azından diğer ilçelerde uygulanan şekliyle olması veya enflasyon oranında yapılmasıdır. Yani makul bir düzeyde olmasıdır. Yıllardır hizmette yoksun olan kadim şehir Midyat’ımızın bu astronomik zam ile daha da geriye gideceğini düşünüyoruz. 
Muhtarlara imzalatılarak yapılan bu fahiş zamda muhtarların yanıltıldığına ve muhtarların baskı altında kaldıklarına inanıyoruz.  Bu zammın altına imza atan muhtarları halkın tarafına ve bir an önce imzalarını geri çekmeye davet ediyoruz.
 Midyat Eğitim ve  Sağlık Platformu
Midyat Muhtarları
Midyat Sivil Toplum Kuruluşları
Belediye Meclis Üyeleri
Esnaf ve Sanatkarlar Odası
Ticaret Odası
Midyat Ziraat Odası ve Vatandaşlarımız

Ayrıca vatandaşlar imza kampanyası başlatarak,Midyat Belediyesi tarafından yapılan Fahiş Emlak Vergisi artışı kararının iptali için ayrıca bir girişimde bulundular.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56