YÜZME AKADEMİ?DE İKİNCİ ETAP TAMAMLANDI

14.06.2018 12:41:27 0
YÜZME AKADEMİ?DE İKİNCİ ETAP TAMAMLANDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından birinci etabı geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Yüzme Akademi?de ikinci dönem tamamlandı. İkinci etabı 2 Ocak 2018’de başlayan Yüzme Akademi 10 Haziran’da sona erdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yüzme havuzu bulunan 17 spor tesisinde uygulanan Yüzme Akademi Projesi çocukların erken yaşta sporla ve yüzmeyle tanışmaları amacıyla hayata geçirildi. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Spor İstanbul tarafından düzenlenen projeye yapılan başvurular içerisinden fiziksel özellikler, sağlık koşulları ve suda kalma gibi kriterler göz önünde bulundurularak 1000 sporcu adayı belirlendi.

Yüzme eğitmenleri ve antrenörleri eşliğinde gerçekleştirilen eğitimler 25 metre ve 50 metrelik yarı olimpik ve olimpik havuzlarda yapıldı. Katılımın ücretsiz olduğu Yüzme Akademi Avcılar Spor Kompleksi, Beykoz Spor Kompleksi, Beyoğlu Yüzme Havuzu, Bahçelievler Spor Kompleksi, Çakmak Yüzme Havuzu, Çekmeköy Spor Kompleksi, Fatih Spor Kompleksi, Halkalı Yüzme Havuzu, Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi, Hasan Doğan Spor Kompleksi, Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi, Kurtköy Spor Kompleksi, Sefaköy Yüzme Havuzu, Taha Akgül Spor Kompleksi, Yenidoğan Yüzme Havuzu, Yeşilpınar Yüzme Havuzu ve Esenler Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.
6 – 12 yaş arası 1000 çocuğun katıldığı Yüzme Akademi’de finale kalan 300 çocuk arasından dereceye girenlere madalya verildi.

Minik yüzücülerin ulusal ve uluslararası turnuvalara hazırlanmaları ve milli takım kadrolarına kazandırılmaları amacıyla 2010 yılında yapılan Cebeci Spor Kompleksi final programına ev sahipliği yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sporcu yetiştirme merkezi olan Cebeci Spor Kompleksi’nde düzenlenen final programına Spor İstanbul Genel Müdürü Abdulhalim Aksu, projeye katılan çocukların aileleri ve yakınları ile çok sayıda sporsever katıldı.

Serbest, sırt, kurbağalama ve kelebek stillerinde yüzen sporcu adayları arasından gün sonunda kendi kategorilerinde dereceye girenler madalya ile ödüllendirilirken, yüzmede gelecek vadeden çocuklar bir üst kategoriye çıkarak olimpiyat şampiyonları yetiştirme amacıyla 2014’te hayata geçirilen Suya Adını Yaz Projesi’ne dahil oldu.

PROJENİN AMACI ÇOCUKLARA SPOR SEVGİSİ, BİLİNCİ VE ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK
Çocuklara spor sevgisini, spor bilincini ve spor yapma alışkanlığı kazandırarak; fiziksel, ruhsal, zihinsel ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmak amacı güden Suya Adını Yaz Yüzme Akademi Projesi, yüzme eğitimi verilen çocuklara sistematik bir eğitim metodu uygulanarak öncelikle çocukların suda hayatta kalma becerilerini geliştirmek, çocuklara doğru yüzme eğitimi vermek, yetenekli çocukları tespit ederek Türk sporuna kazandırmak gibi bir misyonu da üstleniyor.

38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00