ZEKİcee 23 Nisan?da kapılarını açıyor?

Türkiye?de ilk kez uygulanacak, çocuk gelişiminde yeni bir yaklaşımla hayata geçirilen yaratıcı çocuk etkinlikleri atölyesi ZEKİcee 23 Nisan?da kapılarını açıyor.

20.04.2019 11:07:31 0
ZEKİcee 23 Nisan?da kapılarını açıyor?

Türkiye’de ilk kez uygulanacak, çocuk gelişiminde yeni bir yaklaşımla hayata geçirilen yaratıcı çocuk etkinlikleri atölyesi ZEKİcee 23 Nisan’da kapılarını açıyor.

Çocukların içindeki yaratıcılığı açığa çıkaracak, güçlü yönlerini besleyecek, eğlenerek öğrenme metodu ile sanatı ve bilimi de keyifli hale getirecek atölyeler,  23 Nisan’da çocuklarla ve ebeveynlerle tanışacak.

Alanında uzman eğitmenler, psikolog ve çocuk gelişimi uzmanlarının eğitim danışmanı Figen Baydar koordinatörlüğünde uzun süren çalışmaları neticesinde oluşturulan yaratıcı atölyeler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda PanoraAVM’de bulunan merkezinde faaliyete başlayacak.

Çocuklar, yeni nesil yaratıcı etkinlik atölyeleri ile üretmenin hazzını yaşayacak…

Yaratıcı atölyeler ve kazanımları hakkında bilgi veren, ZEKİcee’nin fikri haklar sahibi veEğitim Danışmanı Figen Baydar, “Türkiye’de ilk kez uygulayacağımız, yeni bir yaklaşımla hayata geçirilen çok çeşitli yaratıcı etkinlik atölyelerimiz ve tüm atölyelerimizin bir çıktısı olacak. Çocuklarımız keyifle öğrenmenin yanı sıra ortaya çıkardıkları ürünle üretmenin de hazzını yaşayacak. Onların yaşam yolculuğunda pusula görevi üstlenmek ve bu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda onlara böyle bir hediye vermek için çalıştık. Bu bayram hayatlarında belki de bir dönüm noktası olacak” dedi.

Çocukların küçük yaşlardan itibaren kendilerini keşfetmesinin, anne babaların çocuklarını kişisel özelliklerini daha iyi tanıyarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirmesinin önemine değinen Baydar şunları anlattı:

“Çocuğun kendini keşif yolculuğunda öncelikle onlara imkan tanınmalı. Küçük yaşlarda sanatla, bilimle tanışan, üretime odaklanan, kendi eserine imza atan çocuklar bunun izlerini yaşam boyu sürecektir. Artık ebeveynler daha bilinçli ama çoğu zaman yol ve yöntem konusunda kararsız kalabiliyor.  Bazen zorlama ile kurs kurs gezip yanlış yönlendirmelere gidebiliyorlar. ZEKİcee’dehayata geçireceğimiz “Ritimce”, “Sen Şarkını Söyle”, “Sihirli Renkler”, “Bu Masalın Kahramanı Benim”, “Hayaller Sınır Tanımaz” gibi isimler verdiğimiz atölyelerde yol gösterici olmak yanında çocukların içindeki yaratıcılığı açığa çıkarmalarını, özgüven, empati, paylaşım, iletişim becerileri edinmelerini de sağlayacağız. Aynı zamanda terapi etkisi yapan müzikten resime, fotoğrafçılıktan bahçe atölyesine, dramadan tasarıma, bilime, mutfak atölyesine kadar hayatın her alanına dokunan atölyelerimizin bitiminde ortaya çıkan ürün, çocukluk hafızalarında önemli bir yer tutacak.”

Baydar, 23 Nisan’da açılışı gerçekleşecek ZEKİcee Yaratıcı Etkinlikler Atölyelerinde yaz dönemi için de özel bir program hazırlandığını belirterek tüm anne baba ve çocukları Panora Alışveriş Merkezi 2. katta yer alan ZEKİcee’nin açılışına beklediklerini ifade etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00