Zen Pırlanta`dan büyük bir atılım hamlesi!

Mardin?li dedesinin başlattığı kuyumculuk serüvenini günümüzde de sürdüren Güzeliş, Türkiye?de bulunan mağaza zincirlerine; Rusya?da 6 mağaza, Almanya, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Kıbrıs ve Katar gibi merkezlerinde yeni mağazalar açarak ekledikleri

Gündem 16.04.2018 14:39:50 0
Zen Pırlanta`dan büyük bir atılım hamlesi!


Ülkemizde mücevher sektörünün önde gelen isimlerinden olan Zen, dünyaya açılıyor. Geçtiğimiz dönemde açılan Almanya, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Kıbrıs ve Katar Zen mağazalarını tüm dünyada açılacak olan yeni mağazalar takip edecek.
İnsanlık tarihinden de eski olan, eşine az rastlanan ve nadir bulunan en değerli taşlar olarak bilinen elmaslar, günümüzde artık mücevher tasarımı dendiğinde klasikleşmiş olan aranan ve arzulanan taşlar şeklinde https://www.zenpirlanta.com  tasarımlarında karşımıza çıkıyor. Zen Pırlanta’da elmaslar farklı çizgileriyle harmanlanırken geçmişten geleceğe yansıyan ışığın aydınlığıyla modern çizgilerde kadın formunu süslüyor.

Otomatik alternatif metin yok.


 Zen Pırlanta’nın tasarımları konusunda tavrı belli... Elmas konusunda her zaman zamansız tasarımları yaratmayı amaçlayan Zen, kimi zaman bir bayanı bir blue jean şıklığıyla tamamlarken, kimi zamansa en özel gecede ’ little black dress’ adıyla anılan ve tutulan gece elbiselerini tamamlamak amacıyla üretiliyor. Zen çizgilerinde nesilden nesile aktarılan bir sevgi yumağı halinde formlar yaratılırken, her zaman ürünlerde estetiğinde ötesinde zamansız sembolleri yakalamanın sırrı yansıtılıyor.
 

Tarihin ilk yıllarında ‘tanrıların göz yaşı, yıldızlardan kopan parçalar, kötülükten uzak tutan şans ışıltıları’ adıyla anılan ve en çok istenen taş olan elmas, Zen Pırlanta’da aile yadigarlarından ilham alarak günümüze uyarlanan modernize edilmiş elmas montürleri halinde tasarlamaktadır. Nostaljinin ve romantizmin harmonisini tasarımlarında yansıtan Zenpırlanta dünyasının vazgeçilmezlerinden tektaş ya da 5 taş gibi tasarımlara bambaşka bir nefes ve yorum katarken günlük yaşamda kullanılabilecek olan bu özel ışıltıları tüm dünyada açtığı mağaza zincirleriyle de gözler önüne sermekte. 1890 yılında mücevher sektörüne ilk filizlerini atan Zen’i 3 kuşak kurucularından Emin Güzeliş’ten dinledik.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

Mardin’li dedesinin başlattığı kuyumculuk serüvenini günümüzde de sürdüren Güzeliş, Türkiye’de bulunan mağaza zincirlerine; Rusya’da 6 mağaza, Almanya, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Kıbrıs ve Katar gibi merkezlerinde yeni mağazalar açarak eklediklerini belirtti. Hedeflerininse 25 yılda tüm dünyada 1000 mağaza açmak olduğunu sözlerine ekledi.
Türkiye’de ilk pırlanta akademisini kuran Güzelişin aracılığıyla ülkemizde 2000’den fazla kuyumcu yetiştirilmiş durumda. 2006 yılında perakende satışlara başlamış ayrıca 1994 yılında sağladığı ihracat katkısıyla ülke ekonomisine büyük katkıda bulunmuş bir markadır. Zira 1994 yılında Sen Petersburg, 2000 yılında Amsterdam, 2001 Newyork, 2002 yılında da Dubai, 2004’de Bankok mağazasını açmıştır.


En büyük hedeflerinin önümüzdeki yıllarda mağaza sayısını 50’ye çıkarmak oduğunu belirten Güzeliş, 2018 sonuna kadar Rusya’da, Belçika, Azerbaycan’da ve Suudi Arabistan’da mağaza açmış olacaklarını söyledi. Hedefleriyse yıl sonuna dek 26 mağaza açmak. Ülke sınırları içinde kadın – erkek her yaştan kişinin tasarımlarıyla büyük beğenisini toplayan Zen, son yıllarda Avrupa, Asya, Arap ülkeleri, Uzak Doğu gibi dünyanın dört bir yanında açtığı mağazalarla dünya insanının da dikkatini üzerine çekerken uluslararası mücevherseverlerin beğenisini toplamaya devam ediyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07