Ziraat Kuleleri Projesi’ne ‘Mükemmeliyet Ödülü’

ABD merkezli Turner International’ın proje yönetimini üstlendiği Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından ‘İnşaatta Mükemmeliyet Ödülü’nü aldı.

Yaşam 22.11.2023 12:16:00 0
Ziraat Kuleleri Projesi’ne   ‘Mükemmeliyet Ödülü’

Dubai’deki Burj Khalifa başta olmak üzere dünyadaki en yüksek 100 binanın 16’sında imzası bulunan ABD merkezli Turner International’ın proje yönetimini üstlendiği Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından ‘İnşaatta Mükemmeliyet Ödülü’nü aldı. Projenin ‘yaratıcı mimari tasarım, inovasyon, sürdürülebilirlik, fonksiyonellik, toplumsal ve çevresel katkı’ kriterlerinden tam not alarak dünya genelinde 400'ün üzerinde projeyi geride bırakmasında ise Turner International’ın tasarımdan işçiliğe inşaat öncesi ve sonrasını da planlayan inovatif proje yönetimi, multidisipliner vizyonu, proje tarafları ile yakalanan eşgüdüm ve uluslararası deneyimi önemli rol oynadı.

 

Dünyada 60’tan fazla ülkede ofisi bulunan Kuzey Amerika merkezli uluslararası inşaat ve proje yönetimi şirketi Turner International’ın proje yönetimini üstlendiği İstanbul Finans Merkezi Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından ‘İnşaatta Mükemmeliyet Ödülü’nü almaya hak kazandı. 

Yüksek binaların dünya çapında daha iyi tasarlanması ve sürdürülebilir bir şekilde inşa edilmesi amacıyla kar amacı gütmeden çalışan küresel bir kuruluş olan CTBUH’un Singapur ve Kuala Lumpur’da ‘Yüksek Yoğunluğu İnsanileştirmek: İnsanlar, Doğa ve Kentsel Alan’ teması ile gerçekleştirdiği konferans kapsamında verdiği ödül, yaratıcı mimari tasarım, inşaatta mükemmellik, inovasyon, sürdürülebilirlik, fonksiyonellik, toplumsal ve çevresel katkı kriterlerinin tamamını karşılayarak dünya genelinde 400'ün üzerinde nitelikli projeyi geride bıraktı.

Dev projelerin yönetiminde uzman 

Dubai’deki Burj Khalifa başta olmak üzere dünyadaki en yüksek 100 binanın 16’sında imzası bulunan; aralarında Emirates Kuleleri ve dünyanın en büyük heykel yapıtı olan Hindistan’daki Statue of Unity’nin de olduğu birçok büyük ve ikonik projenin yönetimini üstlenmesiyle bilinen Turner International’ın bu alanda önemli bir bilgi birikimi, teknolojik donanımı ve kaynağı bulunuyor. 

Dünya çapında ses getiren bu prestijli ödülü almaktan dolayı onur duyduklarını ifade eden Turner International Operasyon Müdürü Mehmet Genç, “ Her yıl bin 500 projede 15 milyar dolarlık inşaatı başarıyla tamamlayan, 10 binden fazla çalışanı bulunan uluslararası bir firma olarak büyük ve karmaşık projelerin yönetimi alanındaki uzmanlığımızı İstanbul Finans Merkezi Ziraat Kuleleri projesine yansıttık. Tasarımdan işçiliğe, inşaattan sürdürülebilirliğe pek çok alanda üstün kaliteyi sertifikalandıran bu ödülü, ekibimizin etkin proje yönetimi, inovatif planlaması ve tüm taraflarla iş birliğine dayanan uygulama yöntemleri sayesinde kazandık. Yönettiğimiz projelerdeki başarının kilit rol üstlendiği bu ödülle, Ziraat Kuleleri projesinin sürdürülebilir bir gelecek için sunduğu benzersiz yaklaşımı dünya çapında tanıtmanın gururunu, tüm proje paydaşlarımızla paylaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

İnşaat öncesini ve sonrasını kapsayan sürdürülebilir planlama 

Ziraat Kuleleri projesinde risk yönetiminden kalite kontrolüne, sürdürülebilir malzeme seçiminden yeşil bina uygulamalarına kadar inşaat öncesi, sırası ve sonrası kapanış ile operasyonel devir teslim süreçlerini kapsayan geniş bir proje yönetimi hizmeti sunduklarını kaydeden Genç, şöyle devam etti:

“Yetkin mühendis grubumuzla, multidisipliner bir vizyonla yönettiğimiz bu projenin odağına ‘sürdürülebilirliği’ koyduk. Projenin çevresel etkilerini azaltmak için atık azaltma programları ve geri dönüşüm süreçlerini kurguladık. Enerji tüketimini optimize etmek ve karbon ayak izini azaltmak için enerji verimli teknolojileri benimsedik. ‘’

Ziraat Kuleleri’nde inovatif uygulamalar kullanıldı

 

İstanbul Finans Merkezi’nde Ziraat GYO tarafından geliştirilen Ziraat Kuleleri, biri 46 diğeri 40 katlı tasarlanan iki kule binasından oluşuyor. Toplamda 430 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan, 7 katlı yeraltı otoparkı, 8 katlı bir podyum alanı ve ticari perakende alanları bulunan projenin podyum katlarında, çok amaçlı kullanıma uygun toplantı odaları, yemekhane, fitness alanları ve 5 bin çalışanı barındıracak ofis katları mevcut. Projenin podyum alanlarının kalbinde de konferans, eğitim ve sempozyum gibi özel etkinliklerin gerçekleştirilebileceği 502 kişilik bir oditoryum yer alıyor.  

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19