ABDULLAH ORTAÇ


MARDİNSPOR SAHİPSİZLİKTEN ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR!

Halen Misli.com 3.Lig 2.Grupta mücadele eden Mardin Fosfatspor Futbol takımı parasızlıktan Deplasmanlara giderken Yönetim Kurulunun iş adamlarına destek çağrıları ile toplanan paralarla ancak deplasmanlara gidebiliyor


              MARDİNSPOR SAHİPSİZLİKTEN ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR!

 

Bir dönem 1.lig’de yer alarak Sivasspor’un PTT 1.lig’de 2005-2006 sezonu şampiyon olarak Süper lig’e çıktığı yıl hem Sivasta hem de Mardin’de Sivassporu yenebilen tek takım olan Mardinspor Futbol takımı bu günlerde sahipsizlikten ve parasızlıktan zor günler geçiriyor.

 

Halen Misli.com 3.Lig 2.Grupta mücadele eden Mardin Fosfatspor Futbol takımı parasızlıktan Deplasmanlara giderken Yönetim Kurulunun iş adamlarına destek çağrıları ile toplanan paralarla ancak deplasmanlara gidebiliyor.

 

Ligin ilk yarısında bekleneni veremeyen Mardin Fostatspor  futbol  takımı as takımından bir çok oyuncunun takımdan ayrılmasıyla ilk yarıda Teknik Direktör ve Futbolcu transferleri  ardından başladığı 2.devre maçlarında başarısız sonuçlar alarak play of’a kalma şansını büyük ölçüde kaybetti

 

Tarihi Mardin Kentinin profosyenel liglerde mücadele veren tek takımı olan MardinFosfatspor Takımının sahipsiz kalması kent insanını  derin üzüntülere sebebiyet veriyor. Gençlerin spora ilgisini arttıracak ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak tek meşgalesi ve sosyal etkinliklerden biri olan spordan uzak kalması hiç te basit bir olay değildir.

 

Ülke Genelinde yaşayan Mardinli İş İnsanlarının Mardin gibi kadim bir kentin şehrinin Futbol takımına sahip çıkması beklenirken, Süper ligde ve diğer Liglerde yer alan takımlara maddi katkılar sunarak yönetimlerinde yer alması ve Mardinspor Futbol Takımına sahip çıkmamaları ise çok düşündürücüdür. Ancak Süper liglerde ve diğer lig takımlarının  yönetimlerinde yer alarak isim yapmaya çalışan Mardinli iş insanlarının seçim dönemlerinde ise  aday oldukları siyasi partilere oy talep etmek üzere bölgeye gelmesi  , Bölge İnsanlarının destek verdiiği ve profosyonel liglerde yer alan tek takım olan Mardinspor’a sahip çıkmamaları da bölge insanlarının değerlendirmeleri  gereken çok önemli konuların başında gelmektedir.

 

Mardin insanı çok kadirşinastır. Kendisine yapılan iyilikleri asla unutmaz. Ligin ilk yarısında bekleneni veremeyen, Her sezon başı sil baştan kadro kuran Mardin Fosfatspor futbol takımı fiyasko ile geçen ilk yarının ardından 2. Yarı neler yapacak merakla beklenirken taraftarlar kemik bir kadro oluşturulmasını ve artık Mardin  futbolunun eski günlerine dönmesini istiyor.

 

Ozan Kabak gibi bir ismi Dünya Futboluna hediye eden Mardin Futbolu,daha başarılı isimler yetiştirerek adını dünyaya duyurabilecek imkanlara kavuşturulmalıdır.

Gerek Mardin yerel yöneticileri, Gerek se Mardinli iş insanlarının takıma verecekleri maddi manevi katkılarla ancak bu başarı yakalanabilecektir.

 

Mardin bu başarıya açtır. Mardin Gençliği bu yeteneklere sahiptir. Yeter ki sahip çıkılsın. İmkân yaratılsın…

 

Lütfen kentimize ve Kadim Kentin başarılı,yetenekli,gençlerine ve Mardinsporumuza sahip çıkalım….Bu hepimizin görevi....

 

 

ABDULLAH ORTAÇ

19.02.2021-ANKARA