MEHMET BEŞİR AYANOĞLU


MEMLEKETİN EVLADI MARDİNSPOR EFSANELERİNDEN MURAT ASLANYAVRUSU

Murat Aslanyavrusu. 8 yaşındaki futbol tutkusu onu bugünlere taşıdı.


 MEMLEKETİN EVLADI

MARDİNSPOR EFSANELERİNDEN

MURAT ASLANYAVRUSU

Şişman olanın her zaman kaleci olduğu, tüm oyuncuların yorulduğunda maçın bitirildiği, hakemin olmadığı ve bütün oyun oynayanların hakem olduğu, ceza sahasında ağır sakatlananın ancak penaltı kazandığı, topun sahibi aynı zamanda maçında sahibi olduğu kızdığı zaman topu alıp gittiği ve maçın bittirildiği, en iyi iki oyuncu aynı takımda oynamadığı her takımda bir güçlü oyuncunun olduğu, santra’nın olmadığı topun havaya atılmasıyla maçın başlatıldığı, üç kornerin bir penaltı kuralı olduğu, skor eşit olduğunda son golü atanın maçı kazandığı; Sahit Faraç’ta, Kale’de, Kammor’da, Kasımiye Medresesi altındaki Roma, Ravza bahçesinin yanında Meksika adlandırılan sahalarda veya İstasyona kadar yürüyerek öğretmen okulunun yanındaki tahtadan kale direkleri olan sahada, kışları çamurda, yazları tozda oyunların oynandığı dönemde ve şartlarlarda futbol yaşamına başladı Murat Aslanyavrusu.

8 yaşındaki futbol tutkusu onu bugünlere taşıdı.

Ammo faraç sahasında Meşhur teknik direktör rahmetli Bedi Ayanoğlu’nun (namı değer İsfendiyar) 1977 yılında düzenlediği mahalleler arası futbol turnuvasında keşfedilerek o dönem Mardinspor genç takımına seçilir. Seçildiği günde mutluluğundan ayakları yere basmaz olur.

Mardinspor genç takımında gösterdiği çok iyi performans ve hızlı atak futbolu onu Mardinspor A takımına yükselmesini sağladı.

O dönem temel kural iki amatör futbolcu A takım profesyonel kadrosunda oynama hakkı olduğu dönemdi. O iki kişiden biri olur Aslanyavrusu.

2.lig, şimdiki 1.lig statüsünde oynanan bir klasmandı ve orada oynamak çok zor emek isteyen bir işti.

Murat Aslanyavrusu bu zoru başararak bu klasmana geldi.

Mardinsporun efsane kadrosunda yerli Mardinli olarak bir tek Murat Aslanyavrusu oynuyordu. Bu sebeple Mardinspor taraftarları kendisinden büyük beklentileri vardı.

İlk takıma seçildiğinde teknik direktörler genellikle maçın ikinci yarısında sonlara doğru kritik hamleler için onu oyuna alırdı. Sol açıkta tribünleri ayağa kaldıracak ataklarıyla maçın sonlarına doğru rakip takımın adeta canına okuyordu. Asistleri ve çalımlarıyla maçın lehe sonuçlanmasını sağlıyordu ve gol attığı gibi gollük paslarıyla da galibiyete katkısı olurdu.

Murat Aslanyavrusu’nun maça girdiği anda hızlı koşusu ile göz dolduruyordu. Futbolcu olması nedeniyle vatani görevini 83/84 tarihlerinde Mardinde yapar.

1983’ten 1993’e kadar Mardinspor’da oynar ve hizmet eder.

1993’te istanbul’a yerleştiğinden dolayı çok sevdiği futbolu bırakmak zorunda kalır.

2001 antrenörlük kursunu başarıyla bitirir ve antrenörlük mesleğine başlar.

İlk antrenörlük deneyimi yine Mardinde olur ve 2001-2002 yıllarında Mardin 1.Amatör kulüplerden Sağlıkspor’u çalıştırarak başlar.

2002-2003 sezonunda Mardinspor alt yapı teknik sorumlusu olarak göreve başlar.

2003-2004 döneminde de Mardinspor profesyonel takım antrenörü olarak devam eder. Ve bu sezon Mardinspor’a ekip arkadaşları Şekip Elik ve kaleci antrenör Murtaza Işıktekiner’in katkı ve destekleriyle şampiyonluk kazandırır Mardinspor’u 2.ligden 1.lige çıkarır.

2003-2005 sezonunda Mardinspor alt yapı teknik sorumlusu olarak devam eder.

Bu süreçte gençlere yönelik başlatmak istediği projeler olmasına rağmen kulüp yöneticileri bu talebine cevap vermez ve kendisi ile ilgilenmezler. Kırgın bir şekilde tekrar İstanbul’a dönmek zorunda kalır. Bu olay onun ruh dünyası üzerinde derin bir etki bırakır ve Mardinli genç futbolcu adayları adına büyük bir hayal kırıklığına uğrar.

Hedeflediği proje gerçekleşmiş olsaydı Mardin başka spor kulüplerine futbolcu transfer eden şehir olacaktı. Maalesef kendisine yardım edilmedi dönemin yöneticileri daha popülist yaklaşımı içerisinde oldukları için tarihi fırsat kaçırılmış oldu.

ÇALIŞTIRDIĞI TAKIMLAR

2007-2009 Dönemi İstanbul Küçükköyspor alt yapı teknik sorumlusu,

2009-2010 Yılı İstanbul Küçükköy profesyonel takım teknik sorumlusu,

2010-2011 İstanbul Küçükköy Bal gençlik gelişim teknik sorulusu 2012-2013 Futbol sezonu Mardinspor profesyonel teknik sorumlusu

2013-2014 Mardinspor Bal Amatör takım teknik sorumlusu

2014 Yılı Kızıltepe Fırat Amatör takım teknik sorumlusu

2015-2016 Mardin 1947 Sağlıkspor Amatör takım teknik sorumlusu

2016-2020 İstanbul K.Çekmece Y.Ova Esnaf takım teknik sorumlusu

2022-2023 İstanbul Söğütlüçeşme Amatör takım teknik sorumlusu ve halen bu görevi devam ettirmektedir.

Mardinspor’a hizmetlerinden dolayı kendisine minnet ve şükranlarımızı sunarız.

16/01/2022

Mehmet Beşir Ayanoğlu

https://www.kiratim.com/yazar/mehmet-besir-ayanoglu/memleketin-evladi-mardinspor-efsanelerinden-murat-aslanyavrusu-577-kose-yazisı

 

 MEHMET BEŞİR AYANOĞLU-MARDİN