Ziya GÜNDÜZ


AHMET POYRAZ VE KÜLTÜR BİLİNCİ

Çekmeköy Belediyesi tarafından her yıl düzenli yapılan kültür gezileri malum olduğu üzere pandemiden dolayı yaklaşık 2 yıl ara verilmişti


AHMET POYRAZ VE KÜLTÜR BİLİNCİ

Ziya Gündüz  

Giriş

Çekmeköy Belediyesi tarafından her yıl düzenli yapılan kültür gezileri malum olduğu üzere pandemiden dolayı yaklaşık 2 yıl ara verilmişti. Hayatın normale dönmesiyle birlikte, kültür ve sanat faaliyetleri de kaldığı yerden devam etmeye başladı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Sayın Ahmet Poyraz, kültür ve sanat adına çok büyük hizmetlere imza atıyor. Bir ülkenin, bir şehrin, bir ilçenin gelişmesi kültür ve sanat bilincinin gelişmesiyle bağlantılıdır. Bu işi Başkan Ahmet Poyraz’ın çok iyi yaptığının altını çizmek gerekiyor.  Çünkü Çekmeköy doğasıyla birlikte, adeta bir kültür ve sanat ilçesidir.

Safranbolu Kültür Gezisi

Çekmeköy’de yaşayan birisi olarak, Çekmeköy Belediyesi’nin kültür sanat faaliyetlerini eşim ve çocuklarımla birlikte katılmaya gayret gösteriyoruz.  İşte bu vesileyle Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu “Kültür Gezileri” kapsamında ailece Safranbolu gezisine katılma imkânı bulduk. “Yol yalnız yola çıkmadan evvel, yola çıkmayanlar için uzundur” cümlesi ışığında, “yol açık, yola çıkma zamanı” dedik ve gezideki yerimizi aldık.

Bütün İnce Detaylar Düşünülmüş

Belediye gezi boyunca birçok ince ayrıntıyı düşündüğünü söylemek yerinde olacaktır.  Sabah kahvaltısı, öğle yemeği,  iyi bir rehberin eşlik etmesi, Hıdırlık Seyir Terası ve buna benzer diğer hizmetlerin her hangi bir ücret almadan karşılanması takdir edilmesi gerekiyor. Yani Çekmeköy Belediyesi ailenizle hiçbir masraf yapmadan çok güzel bir gün geçirmenizi sağlıyor.  

Hz. Muhammed (s.a.s.)’in buyurduğu gibi:

 “İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah’a da şükretmez.”

Bunun içindir ki güzel işlere öncülük eden insanlara teşekkür etmeyi unutmamak gerekiyor.

Kültür ve Evrensel Aile Olma Bilinci

Çekmeköylüler olarak, tarihi yerlerimizi, kültür şehirlerimizi görmek açısından nemli bir organizasyon.  Safranbolu ile ilgili çok güzel bilgiler edindik.  Ülkemizin güzel bir yöresini daha keşfetme imkânı bulduk.  Yine bu vesileyle Çekmeköy’ün büyük bir aile olduğunu öğrendik. Gerçekten gezi boyunca bu kültür bilinci ile birlikte evrensel aile olma bilincini de his ediyorsunuz.  

Hani meşhur bir söz var:

“Tüm muhteşem hikâyeler iki şekilde başlar. Ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir...”

İşte bu söz tam olarak kültür gezilerinin önemine işaret eder.  Kültür gezileri insanların farklı yöreleri, farklı mekânları görmelerini sağlar.  İyiye dönük değişim, kültür bilinci ile olur.

Allah (c.c.) Kur’an’da şöyle buyurmaktadır:

 “Yeryüzünde gezip dolaşın”

Bu gezip dolaşmanın birçok hikmeti vardır.  Kültür gezilerini bunun için çok önemsiyorum.  Gezip dolaşmak insanın ufkunu açar. İnsanın tek bir boyuttan değil, birçok boyuttan hayata bakmasını sağlar. Hakikatin sadece bir tepenin arından değil, birçok tepenin olduğunu fark edersiniz.

Küçük Bir Tavsiye

Kültür gezilerinde otobüs şoförlerin iyi seçilmesi gerekiyor.  Şoförlerin, “biran evvel dönme psikolojinde” olmamaları gerekiyor.  Çünkü bu vatandaşlara olumsuz yansıyor. Yine misafirlere; kültür, seyahat, tarih gibi konuları anlatan kitapların hediye olarak verilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum.   

Sonuç

Safranbolu gezisi herkes açısından verimli bir geziydi. Gerçekten organizasyon son derece başarılı bir şekilde yapıldı. Bu başarının baş mimarı Başkan Ahmet Poyraz ve ekibine tebrik ediyorum.  Vermiş olduğumuz güzel hizmetler için çok teşekkürler.

Vesselam…

ZİYA GÜNDÜZ