Ziya GÜNDÜZ


BBP Çekmeköy’e Ne Oldu?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti. İnsanların gönüllerinde yer edinmiş bir parti.


BBP Çekmeköy’e Ne Oldu?


Ziya Gündüz 

 


Giriş  

 


Büyük Birlik Partisi (BBP) Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti. İnsanların gönüllerinde yer edinmiş bir parti. Büyük Birlik Partisi (BBP) bilindiği üzere Cumhur İttifakı’nın bir parçası ve çalışmalarını Türkiye’nin her yerinde yapma gayreti içerisinde. İstanbul’da da hizmetlerini sürdürme gayreti içerisindeler. Eğer bir parti, Türkiye’nin partisi olduğunu iddia ediyorsa Türkiye’nin her yerinde faaliyetlerinin olması gerekiyor.  Hafızam benin yanıltmıyorsa, Kasım 2021 yılında İstanbul Çekmeköy BBP İlçe Başkanlığını Sedat Yalçınkaya öncülüğünde hizmete açtılar. 
Çekmeköy’de İyi Bir BBP Vardı


Sedat Yalçınkaya vesilesiyle açıldığı günden itibaren Partinin çalışmalarını takip etmeye çalıştım. Sedat Yalıçınkaya; dürüst, erdemli, ahlaklı, doğru istikamet üzerinde, hizmet yapaya çalışan bir siyasetçi. Yaklaşık bir yıl boyunca Çekmeköy’de faaliyette olan birçok partinden çok daha sahaya vakıf oldular. Kısa süre içerisinde İlçede üye sayısını artırarak dikkatleri üzerine çektiler.  Hizmet aşkıyla, vatandaşların dertlerine derman olmaya çalıştılar.  Çok iyi bir ekip kurdular. Ekipte gördüğüm kadarıyla çok büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyordu. 
Sedat Yalçınkaya Görevinden Neden İstifa Etti? 


BBP Çekmeköy adına işler tam iyi giderken, hiç beklenmedik bir anda Sedat Yalçınkaya görevinden istifa etti.  Sedat Yalçınkaya görevini bıraktı. Sedat Yalçınkaya sonrasında, parti maalesef Çekmeköy’de kapandı. 


Kapıları kapatmak kolay, kapıları açık tutmak zordur. Büyük Birlik Partisi başarılı olmak istiyorsa, öncelikle ciddi anlamda bir öz eleştiri yapması gerekiyor. 
Ben sormak istiyorum Sedat Yalçınkaya neden görevi bıraktı? 


Bunun bir açıklaması olması gerekiyor. 


Peki, Sedat Yalçınkaya görevini bıraktı. 


Çekmeköy’de ki ilçe başkanlığı neden devam etmedi?


Yazımın başında belirttiğim gibi, eğer siz Türkiye genelinde siyaset yapıyorsanız mutlaka önemli ilçelerde faaliyetleriniz olması gerekiyor. 
Bugün BBP adına çok güzel bir kapı açıldı, maalesef kapı hızlı bir şekilde yeniden kapandı. 
Maalesef neden ve niçin kapandığı ile ilgili yetkililerden bir açıklamama yapılmadı.
İnsanların Yüreklerine Dokunmazsanız Onlardan Oy Alamazsınız 


İstanbul Çekmeköy’ün Sedat Yalçınkaya gibi dürüst doğru siyasetçilere ihtiyacı var. Bir siyasetçi eğer, bir insanın yüreğine dokunmazsa, zihnine, düşüncesine hiç dokunmaz. Zihnine düşüncesine, kalbine dokunmadığınız insanın, sandıktan size oy vermesini bekleyemezsiniz.  Haliyle Çekmeköy’de hangi parti Sedat Yalçınkaya ile çalışırsa, çok büyük kazanımı olacaktır.  Cumhur İttifakı Çekmeköy’de Sedat Yalçınkaya ile çalışırsa kendileri için faydalı olur. Çünkü toplum, kibir abidesi, insanlara tepeden bakan, siyasetçilerden bıkmış durumdalar. 
Toplum; insanların yüreğine dokunacak, yeni siyasetçilere, yeni yüzlere ihtiyaç duymaktadır.  Toplumun ihtiyaçlarını beklentilerini iyi okumak gerekiyor. 
Eleştirinin Olmadığı Yerde Putçuluk Başlar  


Eleştirinin olmadığı yerde başarı olmaz. 


Yıkmak çok kolay, yapmak zorudur. 


Siyasetçinin görevi yıkmak değil, yapmaktır. 


Günümüz siyasetçileri özgür düşüncenin önünü açmaları gerekiyor. Eğer bir yerde herkes aynı düşünüyorsa, orada hiç kimse düşünmüyor demektir. 
Partilerin farklı düşüncelerden korkmamaları gerekiyor.
Farklı düşüncelerden hakikat ortaya çıkar. 


Sonuç


Umarım Sedat Yalçınkaya ve ekibinin emekleri çöpe gitmez.  Bu konuda Büyük Birlik Partisi’nin ciddi anlamda bir öz eleştiri yapması gerektiğini düşünüyorum. Cumhur İttifakı’da Çekmeköy’de Sedat Yalçınkaya’nın çalışmalarına sahip çıkması gerekiyor.   
Vesselam…