Semih Hocaoğlu


BİR UÇAK BİLETİ 19 BİN TÜRKİŞ LİRA

Acil tedavisi gerekli bir hastanız var hastaneye ulaştırmak zorunda olduğunuz veya cenazeniz var yetişmeye çalıştığınız ; perişan olduğunuzun resmidir.


BİR UÇAK BİLETİ 19 BİN TÜRKİŞ LİRA

 

 

Acil tedavisi gerekli bir hastanız var hastaneye ulaştırmak zorunda olduğunuz veya cenazeniz var yetişmeye çalıştığınız ;

perişan olduğunuzun resmidir.

Bu günlerde sizi ulaştıracak aracı bulmanız na mümkün.

Mardin'den İzmir'deki cenazeye yetişmek isteyen aile ;

haftanın iki günü olan Mardin-İzmir uçağında yer bulamadığı için, Diyarbakır'a yöneliyor.

9 Ağustos tarihine kadar olan tüm uçaklarda yer yok, ancak 9 Ağustos tarihindeki Diyarbakır-İzmir seferindeki uçuş için beher yolcunun bilet ücreti de 19.000 bin(yazıyla on dokuz bin) türkiş lira.

20-22 saat sürecek otobüs yolculuğu için yine yer yok, bir iki gün sonrasına kalma zorunluluğu doğuyor.

Uçak sefer sayısının olmayışı veya çok yetersiz oluşu ile bulabildiğinde bile, bilet fiyatlarının (çok amiyane bir tabirle) adama o-haa dedirtecek kadar uçuk oluşu karşısında yolcuların otobüse yönelmeleriyle, otobüslerde de yer bulunmayışını normale dönüştürüyor.

Böylesi durumda ;

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri gibi maddi imkanlara sahip olabilseydi eğer ; hastalık ve ölüm hallerindeki vatandaşlara otobüs tahsisini bile düşünüyor olurdu.

Turizm konusunda hatırı sayılır konumda olan bir büyükşehir düşünün ;

* daha önceleri hergün yapılan ve her seferinde doluluk oranı üst düzeyde olan Mardin-İzmir uçak sefer sayısı, anlaşılmaz bir nedenle önce haftanın belirli günlerine indirgeniyor, sonra tamamen kaldırılıyor, daha sonra da lütfen yine haftanın belli günleri için konuyor.

* Mardin-Antalya seferi tamamen iptal ediliyor.

* Ankara ve İstanbul seferlerinde de azaltmalara gidiliyor.

Gerek uçak sefer sayılarından ve gerekse belirli dönemlerde kabul edilemez derecedeki fahiş bilet fiyatlarından rahatsızlığını dile getiren vatandaşların bu istekleri, nedense siyasiler tarafından bir türlü karşılık görmedi.

Kendilerinin böyle bir sıkıntısı olmayan kimi siyasilerimiz ;

yanlarına aldıkları bazı belediye başkanları ve parti yöneticileriyle birlikte, 3-5 günde bir, bir bakanı ziyaret ederek boy boy fotoğraf çekip , bakanları Mardin'e davet ettiklerini haber yapmaktan, bu gibi ciddi konulara vakit ayıramıyor.

Şehirdeki bazı ATM'lerin sık sık arızalandığı olayını en önemli sorun olarak gören ve bu sorunu meclise taşıma hünerini gösteren başka siyasilerimiz de nedense bu konuyu gündeme getirme gereği duymuyor.

Mardin'in mevcut 6 milletvekilinin dışında, başka illerden milletvekili olmuş Mardin'li arkadaşların varlığına sevinmiş ve umutlarımız artmışken ;

süreç içinde iki sayın milletvekilinin, umutlarımızın aksine Mardin sorunlarının dışında, mensubu oldukları partinin çalışmalarına odandıklarını görüyoruz.

Çalışmalarını yakından takip ettiğimiz Sevgili Doğan Bekin kardeşimiz var şu anda.

Kendisi Yeniden Refah Partisi(YRP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili.

Yoğun çalışmalarının yanında, basına yansıdığı kadarıyla ;

* Mardin çevre yolu,

* Elektrik sıkıntısı,

* Yılan hikayesine dönmüş Kızıltepe Stadı konularını meclis gündemine taşıdığını görüyoruz.

Gününden beri çok küçük şeylerden mutlu olmayı bilmiş Mardin halkı, Sayın Bekin'in bu yaklaşımını ilgiyle izlemekte ve takdirlerini belirtmekte.

Ciddi bir sorun olduğuna inandığım uçak seferleri ve uçak tarifeleri konusunu bu yazıyla tekrar gündeme taşırken ;

Sayın Genel Başkan Yardımcısı,

Sayın İstanbul Milletvekili,

Sevgili Kardeşim Doğan Bekin'den bu konu üzerinde de hassasiyetle durma beklentimi yinelemiş olayım.

 

 

SEMİH HOCAOĞLU-MARDİN