Semih Hocaoğlu


BU PANEL MİLAT OLSUN

Mardin'in uzun zamandır özlemini duyduğu ; ciddi manada, bilimsel ve akademik düzeyde bir etkinlik hafta sonu yapıldı.


BU PANEL MİLAT OLSUN

 

 

Mardin'in uzun zamandır özlemini duyduğu ; ciddi manada, bilimsel ve akademik düzeyde bir etkinlik hafta sonu yapıldı.

Ne zamandır ;

belirli kuruluşlarca, belirli konuların işlendiği ve belirli kişilerce sınırlı bir katılımla yapılan sözde panel ve sempozyumların aksine , Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Mardin ve Diyarbakır TMMOB'un ortak girişimleriyle organize edilen "Mardin ve Deprem" konulu panel, beklenenin üstünde bir ilgiyle gerçekleşti.

Toplumsal ve güncel konuların esas alındığı bu ve benzeri etkinlikler ; sivil toplum-yerel yönetim-merkezi yönetim işbirliğinde çok güzel işlerin yapılabileceğinin bir göstergesi olarak, ayrı bir anlam taşıyıp ayrı bir değer kazanabiliyor.

Sözü edilmişken ;

içinde merkezi yönetiminin de olacağı benzer etkinliklerin sıklıkla yapılmasının, vatandaşın bir beklentisi olduğunu belirtmek gerek.

Seçilen konunun önemi ve katılan panelistlerin değerli şahsiyetler oluşu kadar , dayanışma faktörünün ön plana çıkmış olması ve yapılacak işbirlikleri ile ciddi projelerin hayata geçirilebileceği gerçeğinin pekişmesi, bu panele ayrı bir anlam kazandırdığının göstergesi oldu.

Ciddi bir katılımcı kitlesinin takip ettiği panelde , organizasyon ortakları olarak TMMOB Mardin İl Koordinasyon Sekreteri Aydın Aslan, Diyarbakır Koordinasyon Sekreteri Hakan Bozan ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün selamlama konuşmalarının ardından; deprem konusunda Türkiye'nin nabzını tutan bilim adamı Prof. Dr. Naci Görür ve Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.İdris Bedirhanoğlu, katılımcılara deprem konusunda can alıcı başlıklarla bilgiler aktardı.

Naci Görür Hoca ; Mardin'in her ne kadar deprem kuşağında görülmüyor olsa da, her zaman depreme hazırlıklı olması gerektiğini belirterek, yapılaşma konusunda hem belediyeleri , hem vatandaşı duyarlı davranmaya davet etti. Katılımcılar ; soru-cevap bölümünde sordukları sorularla bilinmeyen birçok hususun aydınlanmasını sağlarken, toplumsal olaylarla olan ilgilerini de ortaya koymuş oldu.

Panelin konusu ne kadar önemli olursa olsun ;

yazının ağırlığını içeriğine değil oluşumuna ayırmış olmam, toplumsal konularda dayanışma ve ortaklaşmanın çok önemli olduğu inancımdan kaynaklıdır.

Bu güzide organizasyonda davete icabet edip katıldıkları için ;

değerli akademisyenler Naci Görür ve İdris Bedirhanoğlu hocalarıma, organizasyonu gerçekleştiren Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Mardin ve Diyarbakır TMMOB'ya ve ciddi bir etkinlik olduğunda katılım sağlanabileceğini gösteren katılımcılara teşekkür ederken ; bu dayanışma ruhunun daha da genişleyerek toplumsal nitelikli çalışmalara imza atmasını diliyorum.

 SEMİH HOCAOĞLU/MARDİN