ABDULLAH ORTAÇ


ÇANKAYA İLGİ BEKLİYOR!


ÇANKAYA İLGİ BEKLİYOR!

 

 

Çankaya ilçesi Siyasette CHP ile AKP’nin karşılıklı kısır çekişme ve kavgasıyla büründüğü kutuplaşmış yapısından nasıl kurtulacak? İnsanlar hizmet beklerken, kavgadan medet uman siyasetçilerden Çankayalıların kurtulması nasıl sağlanacak? 

 

 

Türkiye’nin Kalbi Ankara, Ankara’nın kalbi olan Çankaya ilçesi bugüne kadar hak ettiği hizmetleri ne yazık  ki alamadı.. Ankara da Büyükşehir Belediyesi tarafından adeta cezalandırılan Çankayalılar, Büyükşehir Belediyesine çok tepkili…..

 

Sincan,Keçiören,Mamak gibi ilçelere her türlü Belediye hizmetleri sunan  Büyükşehir Belediyesi oy vermediği gerekçesiyle Çankaya ilçesine bugüne kadar hizmet götürmede çok cimri davrandı.

 

15- 20 yıldır hizmet alamayan Çankaya’nın havası değişmeli. Bunun yalnızca ben değil tüm Çankayalılar istiyor. Çankayalıların bu düşüncede olduğunu yapılan tüm araştırmalar ortaya koyuyor. AKP ve CHP’ye oy veren seçmen tabanın bu kısır çekişmelerden ve kavgalardan bıktığını ve değişime yöneldiğini herkes görebiliyor.

 

Ulaşımda Çankayalı vatandaşlar adeta Büyükşehir Belediyesi tarafından cezalandırılıyor. Türkiye’nin ve Çankaya’nın en önemli ve en büyük semtlerinden biri olan Dikmen semti ulaşım sıkıntısı yaşıyor. Özellikle Dolmuş ve Otobüs seferlerinin azlığı, Bir çok merkezi yere sefer olmaması  vatandaşları çok  üzüyor.

 

Örnek vermek gerekirse, Dikmen semtinden AŞTİ’ye direkt olarak giden Otobüs veya dolmuş bulunmuyor, gene dikmen semtinden Hastahane ve Kamu kurumları ile Mahkemelerin bulunduğu Balgat semtine de direkt otobüs veya dolmuş seferleri bulunmuyor. Dikmen semtinde oturan vatandaşlar çok yakınlarında bulunan Balgat semtine gitmek için önce Kızılay’a buradan Balgat semtine 2 vasıtaya binerek hem zaman hem de maddi  sıkıntılar yaşayarak gidebilmektedirler.Dikmenden direkt olarak Ankara Tren Garı'na da gidilebeilecek vasıta yok.Sincan ilçesinden,Keçiören ilçesinden tek vasıta ile gidilebilen önemli noktalara ne yazık ki Dükmenden  direkt ulaşım imkanı yok.Özellikle de hafta sonları Otobüs sayıları azaltıldığından vatandaşlar duraklarda dakikalarca beklemek zorunda kalıyorlar.

 

Metro konusunda da ihmal edilen Çankaya ilçesi,Sincan,Keçiören  ve diğer ilçelerin ulaştığı toplu taşıma imkanlarından yararlanmak istiyor.

 

Gene Göksu, Mavi Göl, Mogan, Harikalar Diyarı gibi kentin önemli dinlenme merkezlerinde, mangal keyfi yapma imkanı sunan  ve  Yeşil ile mavinin bir arada bulunduğu parklarda bir yandan yorgunluk atan aileler, kent yaşamının gürültülü ortamından uzaklaşarak doyasıya da  dinlenme imkanı sunan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ilçesine çok cimri davranmış koca Çankaya ilçesinde yaşayan   vatandaşlar piknik yapmak için diğer ilçelere gitmek zorunda bırakılmaktadır.

 

Dikmen semtinde bulunan Dikmen Vadisi yıllardır ihmal edilmesi ve adeta sokak köpeklerinin istila ettiği vadide spor yapmak üzere gelen vatandaşlar, sokak köpeklerinin saldırısından korunmak için ellerinde kalın sopalarla ancak yürüyüş yapabilmekte, Mangal yakmanın yasak olduğu dikmen vadisinde akşamları ıssızlıktan adeta terkedilmiş görünümünde olan vadide Havuzlar çalışamaz halde, yürüyüş alanları da bakımsızlıktan ve ihmalden dolayı yürünemez hale gelmiştir.

 

Kısacası Çankaya ilçesi ve Çankayalılar hak ettikleri hizmetlere kavuşmak ve ilçeye gereken ilginin gösterilmesini bekliyor.  .