Semih Hocaoğlu


ÇEVRE YOLU NEYİNE HIZLI TREN GELİYOR

Peşpeşe geliştirdiği sloganlara uygun olarak siyasette yeni bir strateji geliştiren AKP, birliktelik ve devamlılık görüntüsü sergileme amaçlı, medyatik ağırlıklı çalışmalarına tam hız devam etmekte.


ÇEVRE YOLU NEYİNE

HIZLI TREN GELİYOR

Peşpeşe geliştirdiği sloganlara uygun olarak siyasette yeni bir strateji geliştiren AKP, birliktelik ve devamlılık görüntüsü sergileme amaçlı, medyatik ağırlıklı çalışmalarına tam hız devam etmekte.

Öncelikle taşra teşkilatlarının "bakan ve bakan yardımcılarıyla görüşmekte zorlanıyoruz" şeklindeki şikayetleri üzerine

talimatla sağlanan bu görüşmelerin, yine verilen talimat doğrultusunda fotoğraflarla tescil edilerek sosyal medyada sıklıkla yer almasıyla bu sorun giderilmiş gibi gözükürken ;

bu kez bakan ve bakan yardımcıları, üst düzey bakanlık yöneticileri ile milletvekilleri ve partinin üst düzey yönetim kadrolarındaki isimlerin illeri sıklıkla ziyaret etme harekâtı başlatıldı.

Birinin gidip ardından bir diğerinin gelişinin en sık yaşandığı illerin başında Mardin geliyor.

Mardin'in sorunlarıyla dertlenen o kadar çok bakan, milletvekili ve üst düzey yöneticisinin bulunduğunu doğrusu bilmiyorduk, gözümüz yaşardı.

Bu yoğun trafiğin son ziyaretçileri ;

iki sayın milletvekilimizle birlikte önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ardından hemşehrimiz Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan ile birlikte Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu oldu.

Havaalanının gediklisi olmuş karşılama-uğurlama heyeti, çiçeklerle karşıladığı sayın bakan ve milletvekillerini ; verdikleri hizmet sözlerinin ardından aynı disiplinle uğurladı. Tabii ki hem karşılama, hem uğurlama bol fotoğraflarla üç-beş koldan sosyal medyadaki yerini aldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in önceden planlanmış okullara yaptığı ziyaretlerde çocuklarla diyaloğu ve sempatik davranışları, şakalaşması, özel seçilmiş bir okulun özel çocuklarına "bir eksiğiniz var mı" gibi mağrur halinin yanında, çocukları daire şeklinde çömeltip elindeki mendille "yağ satarım bal satarım ustam ölmüş ben satarım" tekerlemesini yapmaktı asıl eksik olan.

Gelmişken ;

keşke mezarlık içinde inşa edilmiş okula yapsaydı ziyaretini Sayın Bakan.

O okuldaki öğrencilerden birine mezarlık manzaralı okulda nasıl öğrenim gördüğünü,

mezar başında ağlayanları izlerken nasıl ders dinlediğini,

teneffüste saklambaç oynarken bir mezarın arkasında gizlenmiş olmanın nasıl bir duygu olduğunu sorabilseydi.

Aynı mağrur tavrı takına bilir miydi ?

Bilgisayar dersi var olmasına rağmen bilgisayar sınıfının bulunmadığı bir başka okulu ziyaret edebilseydi keşke Sayın Bakanımız.

Kişisel ilişkilerle temin ettirdiği 21 adet bilgisayarla bilgisayar odası açılmasına vesile olan öğretmene sorabilseydi keşke "bir ihtiyacınız var mı" diye.

Mardin'in bir sonraki konukları Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan ile Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu oldu.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısına bile katılmayı ihmal etmeyen her iki bakan, partililerle yaptığı toplantının ardından sınırlı kişilerin davet edildiği bir başka toplantıda bazı açıklamalarda bulundu.

Gerek Mardinli oluşu ve gerekse Mardin'e sık sık gelmiş olması nedeniyle kentin öncelikli sorunlarının muhatabı olan Sayın Işıkhan'ın "Mardin'in çevre yolu olmayışı büyük bir eksikliktir" açıklamasında bulunması hâlâ konuşulmakta.

Bu eksikliğin sahibi kim ?

23 yıllık iktidarı süresince AKP'nin bir eksikliği olabilir mi ?

Bu sorular bir türlü cevap bulamadı.

Bu sorunun birinci muhatabı olan Ulaştırma Bakanının

böyle bir sorunun aciliyeti yokmuş gibi algılaması ve aynı kabinenin bir başka bakanı tarafından eksiklik olarak tanımlanmasına rağmen, Derik Çevre Yolunun ihalesinin yapıldığı, Mardin Çevre Yolunun yatırım programına alınmasına çalışılacağı şeklinde açıklama yapması büyük bir talihsizlik.

Böylesine talihsiz açıklamalar ilk değil.

Bir bakıma alıştık gibi.

Ama yetmezmiş gibi ; üstüne üstlük akıllarla dalga geçme girişimi içimizi daha fazla acıtıyor.

Sayın Bakan bir ütopyadan bahsederek ;

Şanlıurfa-Mardin ve Mardin-Nusaybin hızlı tren müjdesi veriyor Mardinlilere.

Yaklaşık 200 km. olup 1.5-2 saatlik Şanlıurfa-Mardin'in 20 dakikaya,

70 kilometrelik Mardin-Nusaybin yolunun 10 dakikaya indirgeneceği hızlı trene kavuşmuş olacak.

Daha büyük bir müjde olurmuydu ?

Sen sağol Sayın Bakanım.

Bu halk seni unutmaz.

Akıllarla dalga geçiyorsan vazgeç.

Uyku halinde rüya görüyorsan uyan.

Hesap kitap bilmiyorsan sor soruştur.

Şanlıurfa ve Nusaybin yolculuğunu kolaylaştırma(!) gayreti yerine,

sen gel Mardin'e bir ihsanda bulun ;

Mardin Artuklu'da okulundan evine gidecek öğrenci çocukları, işyerinden evine gidecek yetişkinleri yollarda saatlerce kalmasından kurtarıp hayır dualarını al.

Sayın Işıkhan Bakanım çok doğru tespit etmiş :

Mardin'de çevre yolu olmayışı büyük eksikliktir.

 

SEMİH HOCAOĞLU-MARDİN