ABDULLAH ORTAÇ


EMEKLİLER AĞIR YARA ALDI


Türkiyede emekliler,piyasa şartları karşısında  adeta abandone oldu.....
Bir kilo etin 40 liraya,Fındığın 80-70 liraya,Beyaz Peynir ve Zeytin'in 15-20 Liraya,Bir kilo Bamyanın 15 liraya alınabildiği ülkemizde alınan maaşlarla bırakın geçinmeyi,yaşamanın artık zorlaştığı dönemleri yaşıyorlar.
Özellikle  SSK ve BAĞKUR Emeklileri adeta ölüme terk edilmiş durumdalar.
Memur Emeklileri enflasyon farkı alabilirken  SSK ve BAĞKUR Emeklileri ise bundan da muaf tutularak,adeta açlığa terk edldi.
Sahipsiz Emekliler,Ancak seçim zamanı ağzına bir parmak bal çalınırak,uyuşturularak,Zam vaatleri ile oyalanıp,Seçim bittiğinde ise gene Kaderine terk edliyor.
Türkiye'de 11 milyon 255 bin emekli var... Gözünüzü emeklinin oyuna diktiniz. Çünkü tek bir oyun dahi önemi var. Peki emekli ne haldedir, bileniniz, soranınız var mı?.. Gazeteler vergi ya da öğrenci affı ile ilgili bir küçük haber yapsalar; bu haber bütün hapishanelerde özellikle de kader mahkumu da denilen adli tutuklu ve hükümlüler arasında ''Af çıkıyor!'' diye patlar... Üç-beş kuruş dahi olsa,''Emekliye Zam'' haberi de benzer bir etki yapar-yaptı da. Çünkü emeklilerimiz perişan ve sürünüyor...

Her gün basında yer alan aslı astarı olmayan haber yüzünden umutlanan Emekliler ne yazık ki Perişan ediliyor.

Bir zamanlar Ramazan çeki vaadi ile umutlanan Emekliler şimdilerde ise zam vaatleri ile kandırılıyor.

Türkiyenin  sessiz yığınlarının adeta patlamaya hazır olduğunu söylemek hiç te yanlış  değil.Artık geçim zorluğundan yaşama zorluğuna terfi eden Emeklilerin en ağır Darbeyi kendisini aldatan partilere öncelikle oy silahı ile vuracakları kaçınılmazdır.Daha sonrasını ben söylemiyeyeim de bekleyelim görelim.....

 

 

ABDULLAH ORTAÇ 18.09.2015-ANKARA