ABDULLAH ORTAÇ


FESHANE..MARDİN TANITIM GÜNLERİ...YAKALANAN BAŞARI...


5-8 Şubat 2015 Tarihleri arasında İstanbul Feshanede ''MARDİN TANITIM GÜNLERİ''Düzenlendi.
Çok Başarılı bir Organizasyon ile hayata geçirilen ve Ziyaretçi Rekoru kırılan,MARDİN TANITIM GÜNLERİ oganizasyon başarısı ile adeta Tanıtım Fırtınası yarattı.Milyonlarca kişiye ulaşılan Haberler,Görsel ve İşitsel etkinlikleri ile de büyük ses getirmeyi başardı.
MARDİNFED Yönetim kurulu ve Başkan İbrahim Biter'in bu başarıda büyük payı yadsınamaz.

Hatalar yapılmadı mı?Elbette ufak,tefek hatalar yapıldı.Ancak elde edilen başarının yanında bu hatalar devede kulak kaldı.
 Tanıtım Günleri etkili reklam, kazanç ve imaj açısından önemlidir.Ticari hayatta geçerli olan bu kural sosyal,siyasal, kültürel hayatta da geçerlidir.Kazancınız ve imajınız insanların kafasında beyinlerinde ve bilinçaltlarına işleyebildiğiniz kodlarla ilgilidir.Bu kodların insanların hafızalarına ve bilinçaltlarına işlenmesinde reklam ve tanıtım çok önemli hale gelmiş ve artık var olmanın şartı olmuştur.Kayseri  denince akla ticaretin,Malatya denince akla kayısının,Isparta denince gülün,Konya denince Mevlana’nın,Trabzon denince hamsinin,Erzurum denince kayak ve cağ kebabının,Afyon denince sucuk,kaymak ve kaplıcaların akla gelmesi insanların bilinçaltlarına işlenmiş bu kodlarla ilgilidir.Peki MARDİN denince akla ne gelmekte,insanların bilinçaltlarında ve kafalarında nasıl bir algı oluşmaktadır? Zira biz biliyoruz ki imajınız insanlara kendinizi ne kadar anlattığınız ve anlatabildiğinizle alakalıdır.

MARDİN ilinin sahip olduğu,Tarihi ve Turistik eserlerinin yanı sıra,Yerel yemekleri,El sanatları,Höşgörüsü ,Müziği ve İnsan sevgisinin ön plana çıkartıldığı bu Muhteşem Tanıtım Günleri' Önemli bir başarıya imza atması,yakalanan başarının değerini kat be kat arttırmaktadır.

MARDİNFED'in öncülük ettiği MAREV'in katkısı ile gerçekleştirilen FESHANE MARDİN TANITIM GÜNLERİ  işte bu soruya cevap niteliğinde düşünülmüş bir organizasyon oldu.

İstanbul'da yerleşik olan Mardinli Sanatçıların MARDİN TANITIM GÜNLERİ'ne sağladığı katkı çok büyük oldu.Türkiye'nin sevdiği bu Sanatçılar,Etkinliklerde sahne alarak,Gerek Mardin Müziğinin tanıtımına,Gerek se Etkinliklere olan İlginin artarak,Tanıtım atağına önemli katkılar sağlamışlardır.

Bugüne kadar düzenlenen,Tanıtım Günlerinde Kısmi katılım sağlanabilmiş,bu da Mardin Müziğinin tanıtılması ve Geniş etki sağlama olanağı bulamamıştı.Tüm katılan Sanatçıları Tebrik ediyor,Katılımlarından dolayı hepsinin mutlaka onore edilmesi gerektiğine inanıyorum.

MARDİN ekonomik,kültürel ,sosyal bakımdan birçok sorunu olan; ancak son yıllarda gelişme yolunda önemli mesafeler de,kat eden bir ilimiz.MARDİN İlinin ekonomik gelişmesi noktasında son yıllarda ciddi yatırımlar yapıldığını görmekteyiz.Özellikle Artuklu Üniversitesinin kurulması,hava limanının  hizmete başlaması,fevkalade önemli ve Mardin ilinin gelişmesi adına stratejik öneme sahiptir.-
Mardin Turizminin 6-7 Ekim olaylarının yarattığı Şok ve Rezervasyon İptallerinin yarattığı Kötü imaj ve Turizmin duraksamasının ardından başlatılan tanıtım atağının,Turizmin yeniden canlandırılmasına önemli katkılar sağlayacağı şüphesizdir.
Ancak bu tür Tanıtım Günlerinin yaygınlaştırılması,Başkent Ankara'da da zaman Geçirilmeden düzenlenmesi Başlatılan  tanıtım atağının hedefine ulaşmasında büyük katkılar sağlayacağı aşikardır.
Bu başarılı Organizasyona katkı sağlayan,Herkesi kutluyor,Herkesi tebrik ediyorum...İyi ki varsınız...

 

ABDULLAH ORTAÇ11.02.2015-ANKARA