ABDULLAH ORTAÇ


GÜNDEM OLUŞTURMAK?


                                                    GÜNDEM OLUŞTURMAK…

5 Şubat 2013 Tarihinde yayın hayatına Başlayan Artuklu Haber Yayın hayatına başladığı günden beri yayınladığı haber ve Röportajlar ile Gündem oluşturmayı, adından söz ettirmeyi büyük bir başarı ile yerine getirdi.

Mardin Eski Belediye Başkanı Sayın Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mardin Belediyesine yönelik yaptığı açıklama ve iddialara  cevaben Gönderdiği Açıklama Haber'i gündeme oturarak büyük ses getirmiş,Okurlamızın bazı gerçeklerle yüz yüze gelmesine  önemli katkı sağlamıştı.

Özellikle Son günlerde yayınladığımız, Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile gerçekleştirilen Röportajlar büyük ses getirdi. Gerek Sayın Miroğlu, Gerek se Sayın Ceyda Bölünmez Çankırı’nın Bölgeye yönelik sorduğumuz sorulara verdikleri içten cevaplar okurlarımız tarafından büyük ilgi ile okunarak, çok olumlu tepkiler aldık.

Ses getirecek haber ve Röportajlarımıza elimizden geldiğince Devam etmeye ve Gündem oluşturmaya önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz.

 

3.Yaşını kutlayan Artuklu Haber kısa süre içerisinde Tüm yurt genelinde yaşayan Mardinlilerin ve Mardin Sevdalılarının yakından Takip ettiği ve tiryakisi olduğu bir haber sitesi halıne geldi.

İstanbul’da, Yalova’da,İzmir’de,Mersin’de,Adana’da,Ankara’da,Amasya’da kısacası Türkiye’nin her yerinde yaşayan Mardinlilerin yakından takip ettiği Artuklu Haber, siz okurlarının verdiği destek ile daha güçlü haber ağına, Güncel ve gündem yaratan Haberleri ile sizlere ulaşmaya devam edecektir.

Tüm okurlarımızdan ricamız,Artuklu Haber’den herkesi haberdar ederek, sitemizin güçlenmesine siz de katkıda bulununuz.

Ticari bir gayesi bulunmayan Haber sitemiz, Kamuoyu oluşturarak, Mardin’e ve Mardinliye hizmet etmeyi gaye ve şiar edinmiştir. Bu nedenle de Gücümüze güç katın ki, Haberlerimiz ile, Röportajlarımız ile daha etkin, daha olumlu sonuçlar alınması için sizler de katkıda bulunun, bulunun ki Mardin’in makus talihini yenerek, Tarihte hak ettiği yeri elde etmesi için elbirliği ile ortam yaratalım.

Kamuoyunun oluşumunda birçok unsur arasında medya tek başına etkili ve yeterli bir araç olarak tanımlanmaz. Ancak “en etkili araçların başında geldiği” ifade edilmektedir. Yine de “medya = kamuoyu” gibi bir denklemden söz edilemeyeceğinin altını çizmekte yarar vardır. Bununla birlikte kamuoyu oluşturmak için başvurulan araçların başında medya gelmekte, devlet ve siyaset adamları, hangi sistem içinde olurlarsa olsunlar, kamuoyunu etkilemek amacıyla kitle iletişim araçlarına önem vermektedirler.

 

                        Kamuoyu, bir grubu etkileyebilecek ve sorun olarak algılanabilecek bir olay ya da durum ortaya çıktığında; grup, bu olay ya da durumun etkilerini değerlendirerek bir görüş oluşturduğunda ve bu görüşlerini belirli tutum ve buna bağlı davranışlar biçiminde gösterdiğinde oluşmaktadır. Dolayısıyla kamuoyunun oluşumunda tutumların oluşmasının önemli bir yeri vardır.

Bu bilinçte olan Artuklu Haber Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da  aynı ciddiyetle, Çalışmalarına hız vererek, Daha kaliteli haberlerimiz ile verdiğiniz desteğe, duyduğunuz güvene layık olmaya devam edecektir.

En Derin Saygı ve Sevgilerimizle….

 

ABDULLAH ORTAÇ/ANKARA

22.01.2016