NECDET BÜLUZ


Havayollarında düşüş sürüyor…

Coronavirüs belası en çok havayollarını, hali ile turizmi etkiledi. Pandemi nedeni ile birçok ülke kapılarını kapattı, havayolu ulaşımını durdurdu.


Havayollarında düşüş

sürüyor…

 

Necdet Buluz

 

Coronavirüs belası en çok havayollarını, hali ile turizmi etkiledi. Pandemi nedeni ile birçok ülke kapılarını kapattı, havayolu ulaşımını durdurdu. Bazı ülkeler ise kısıtlamaya gitti. Halen de havayollarında normale dönüşün sağlanamadığı görülüyor.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik devam eden kısıtlamalar nedeniyle bu yıl toplam hava yolu yolcu sayısının 2019'a kıyasla yüzde 52 daha düşük olacağı tahmininde bulundu.

Demek ki geçen yılı daha iyi geçirmişiz. Virüste yeni varyantların ortaya çıkması ülkeleri daha tedbirli hareket etmeye yönlendirdi. Bu da hali ile uçak saferlerinin aksamasına neden oldu.

IATA'dan yapılan açıklamada, havacılık sektörünün sosyal ve ekonomik faydalarını sürdürülebilir bir şekilde sunabilmesini sağlamak için hükümetlerin desteklerini artırmalarının önemli olduğu vurgulandı.

Açıklamada, bu yıl küresel yolcu sayısının 2019'a kıyasla yüzde 52 daha az olacağının tahmin edildiği aktarıldı. Son yapılan araştırmalara göre, küresel yolcu sayısının 2022'de salgın öncesi seviyelerin yüzde 88'ine çıkmasının beklendiğine işaret edilen açıklamada, 2023'te ise yolcu sayısının Kovid-19 salgını öncesi seviyeleri geçmesinin beklendiği kaydedildi.

2030'a kadar küresel yolcu sayısının 5.6 milyara çıkmasının öngörüldüğü, bunun salgın öncesi tahminlerin yüzde 7 altında olduğu bildirilen açıklamada, Kovid-19 nedeniyle tahmini 2-3 yıllık büyüme kaybı olacağı belirtildi.

Şimdi hızlı bir aşılama başladı. Birçok ülkede maskeler bile çıkarıldı. Normal hayata “merhaba” denildi. Yurt dışı seyahatler ve tatillere de başlanıldı. Havayollarında da bir hareketliliğin başlaması hiç kuşkusuz sevindirici ve umut verici bir durumdur.

Ancak, virüsün yeni varyantlarının ortaya çıkması nedeni ile sıkı tedbirler de sürüyor. Bunu göz önünde bulunduran ülkeler uçak seferlerinde kısıtlamaya gidiyor. Risk taşıyan ülkelere ise zorunlu seferler dışında uçuşlar yapılmıyor.

IATA yetkililerinin bu konudaki açıklamaları özetle şöyle:

“İçinde bulunduğumuz 2021 yılında uçuşların pandemi öncesine dönmesini beklemiyoruz. Uçuşlar ancak 2022 yılının yazında normal seyrine başlayabilir. Daha bir süre beklenilmesi gerekiyor. Virüsün tamamen ortadan kalkmasından sonra alınacak kararlarla uçuşlar da normal seyrine döner. “

Bir de şu var:

Havayollarındaki durgunluk, havaalanlarını da etkiliyor. Uluslararası havaalanlarında bulunan freshop’lardan alış-verişlerde de bir durgunluk yaşanıyor. Yolcu sayısının düşüşü iğneden ipliğe her şeyi etkiliyor. Yine havayolu yolcularının azlığı, kara ulaşımına da etki yaptı. Taksi ve özel taşıma şirketlerinin de bundan etkilendiğini biliyoruz.

Hani bir ara işsizlikten söz etmiştik ya.

İşte havayollarındaki uçuşların düşüşü işsizliği de beraberinde getirdi. Dünya çapında birçok kişi işsiz kaldı.

Havaalanlarında çalışanların sayısında yarı yarıya düşüşler yaşandı. Bazı işyerleri kapandı ya da yarı kapasite ile çalışmaya başladı. Bu durum karşısında işletmelerde çalışan sayısı düşürüldü.

Birçok ülke havayollarına ve havaalanlarındaki iletmelere ekonomik destek sağlayarak sektörün nefes almasına yardımcı oldu. Halen desteklerin sürdüğünü de söylemeliyiz.

Ancak, sektör büyük yara aldı.

Pandemi yaraları eninde sonunda sarılacak. Havayollarının da normale girmesi ile taşımacılık ve turizm sektörüne de can suyu verilecek. Havayolu taşımacılığının normale girmesi aynı zamanda birçok sektörün de hayat bulması anlamını taşıyor.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz