Semih Hocaoğlu

Tarih: 11.08.2024 12:57

KUMAŞ MÜKEMMEL, ÖLÇÜLER UYMUYOR, ÜÇ BEDEN BOL

Facebook Twitter Linked-in

KUMAŞ MÜKEMMEL, ÖLÇÜLER UYMUYOR,ÜÇ BEDEN BOL

 

 

Son seçimlerdeki başarısızlığına il yönetimlerini de dahil eden AKP üst yönetimi ; Mardin'in de aralarında bulunduğu illere yeni yönetimler atamayı sürdürüyor.

İl Başkanlığı için yaklaşık 50 ismin müracaatçı olduğu Mardin'de, uzun bir bekleme sonrası Mehmet Uncu'nun ataması yapıldı.

Siyasi arenada bugüne kadar adı geçmemiş bir ismin atanması sürpriz olarak değerlendiriliyor olsa da ; bana gör isabetli bir karar olan Mehmet Uncu, değerli bir kumaş ancak AKP'nin mevcut yapısına üç beden bol geliyor gibi.

Bir uyum sorununun yaşanacağı kesin olan partide ; kimin mevcut özelliğinden uzaklaşarak uyum sağlamaya çalışacağı merak konusu.

Çalıştığı alanlarda göstermiş olduğu üstün performansla öne çıkan yeni başkan Uncu'nun, özellikle Mardin sorunları konusunda ;

konulara hakimiyetiyle, bilgi-birikimiyle, temsil yeteneği ile, kararlı duruşu ve inandığı doğrularda ısrarlı oluşuyla tavizkâr olacağını beklemiyorum ve inanmıyorum.

Buna karşı ;

Senelerden beri izlediğimiz bazı il başkanı ve yönetimlerindeki kişisel çıkar ilişkilerine ve yandaş/candaş/yoldaş/kardaş/arkadaş kayırmacılığına dayalı siyasi anlayıştan vazgeçilip, yeni başkanın ilkeleri doğrultusunda siyasi yapılanmaya gidilip gidilemeyeceği de merak konusu.

Yeni bir siyasi anlayışın hakim olması beklenen yeni yönetimin oluşumunda, birlikte çalışacağı kişilerin seçimi konusunda Mehmet Uncu'ya olanak sağlanmasının önü açılmalı.

Merakla beklenmekte olan yönetim listesinde vitrin oluşturacak isimlerin de bulunması gerekirken ; bilgi-birikim, siyasi deneyim, dürüstlük, temsil yeteneği ve halkta karşılık bulabilecek meziyetlere sahip kişilere yer verilmesine özen gösterilmeli.

Çiçeği burnunda yeni başkanın daha önceki çalışmalarına, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında sağladığı başarılarına bakıldığı zaman, Mardin'in el atılması acil sorunlarını tespit etmiş biri olarak bir an önce bu yöndeki çalışmalarına başlamasının beklentisi doğuyor kendisinden.

Bürokrasiyi tanıması ve üst düzey ilişkiler içinde olması, il yöneticileri ile -sadece ilin sorunları konularında- sıkı ilişkiler yaratarak doğru kararların çıkmasını sağlayacağına inanıyorum.

Göreve başladığında, gösteriş ve şov meraklısı olmadığını gösteren bir çağrıyla ; çiçek yerine Gazze'ye yardım isteğinde bulunan Mehmet Uncu'nun il başkanlığının partiye mensup yeni ve eski milletvekillerince pek sıcak karşılanmadığını, verilen ve verilmeyen demeçlerden anlayabiliyoruz.

Kiminin hayırlı olsun dileklerini bile okuyamazken ; eski milletvekili ve şu anda MKYK Üyesi olan Orhan Miroğlu'nun  atama günü sosyal medyadan yaptığı ;

"bizde siyaset alanına alınacak kişiler için iki seçenek kullanılır : VASIFSIZLIK VE VASATLIK. Oy alacağı seçmenin dilini bilmez, yıllar önce terk ettiği şehre milletvekili adayı olarak gönderildiğinde babasının evini sorar, iki kelimeyi bir araya getiremez, üç-beş cümlelik selamlama konuşmasını bile kağıttan okur. Dolayısıyla bizde siyasetçi seçimi yapılırken, batıdaki uygulamanın aksine liyakatı oluşturan bütün tuşlar kapatılır" şeklindeki paylaşımı da pek hoşnutluk ifade etmiyor.

Daha önce benzer başkan atamalarındaki mazbata alımında kamera görüntüsüne girmek isteyenleri bu kez görmemiş olmak tahminleri güçlendirmekte.

Adaylık süresinde yapılan temayül yoklamalarında olsun, partili eski ve yeni milletvekillerinin önerilerinde olsun gerekli çoğunluğu alamamış, daha önce onlarla birlikte olmamış ve güçlü bir referansla Cumhurbaşkanı'nın tensip ettiği Mehmet Uncu'yu zorlu bir süreç beklemekte.

Kendisinin her türlü güçlüğü yenecek azim ve kararlılıkta olduğunu ve buna inandığımı yinelerken ; mevcut siyasi anlayışın da, hasletlerinden vazgeçip kendilerine uygun gördükleri AKPARTİ hüviyetine girmelerinin başarı için kaçınılmaz olduğunu belirtmek isterim.

Aksi olursa ;

parti kan kaybını sürdürür,

Mehmet Uncu gibi değerli bir kişiliğe de yazık olur.

AKP'ye değil, Ak Parti'ye İl Başkanı olman dileğiyle başarılar diliyorum Sevgili Mehmet Uncu. Yolun açık olsun.

 

 

 

SEMİH HOCAOĞLU-MARDİN


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —