İLHAN KARAÇAY


KUZU KUZU GİDİŞİN NEDENİ BİR KADIN MI?


KUZU KUZU GİDİŞİN NEDENİ BİR KADIN MI?

 

DENK PARTİSİ LİDERİ TUNAHAN KUZU’NUN ESKİ ÇALIŞANI BİR BAYAN İLE YAŞADIĞI İLİŞKİ SONRASINDA, SINIRI AŞAR BOYUTTA TACİZDE BULUNDUĞU İDDİA EDİLDİ.

 

İlhan KARAÇAY’ın haberi

 

Geçtiğimiz hafta, ‘Kuzu kuzu gitti gidiyor’ ve Denk Partisi Liderliğini şimdiden bırakan Tunahan Kuzu, seçimlerde aday olmayacak’ başlıkları ile duyurduğum haberden sonra, bu gidişin nedenini tartışmaya başlayan okurlarım için, şimdi de bir başka tartışma yaratacak iddiayı dile getiriyorum.


Kuzu’nun, politikayı neden bırakacağı tartışmaları arasında çeşitli varsayımlar dile getiriliyordu.


Ben de bu ayrılışın nedenine akıl erdiremezken ve hatta geçen defaki haberimde ‘ Tunahan Kuzu, ‘Akıllı adam’mı yoksa ‘Korkak adam mı’ diye sormuşken, dün akşam medyaya yansıyan bir haberde, ‘Tunahan Kuzu’nun ayrılış nedeni bir kadınmış’ iddiaları dile geldi.


Haberi internet sayfalarında gördüğümüz anda, yarı devlet yayın organı olan NOS TV Haber Bülteni de bu habere yer verdi.


İddiaya göre, HP/De Tijd yayın organına yazılı bir beyanda bulunan Kuzu’nun eski bir bayan çalışanı, ilişkiyi kestikten sonra, Tunahan Kuzu tarafından sınırı aşan bir tacize uğradığını belirtti.


İsmi açıklanmayan kadın, durumu aynı partinin milletvekili Farid Azarkan’a anlattığını ama bu kişiden daha sonra hiç ses çıkmadığını ileri sürdü.


Daha sonra Meclis Başkanı bayan Khadija Arib’e anlatan eski çalışan, Arib’den ‘Yargıya başvur’ tavsiyesini aldı. Bu tavsiyeyi medyatik olmaktan korktuğu için yerine getirmediğini belirten eski çalışan, DENK Partisi Genel Başkanı Selçuk Öztürk’ün de araya girmek istediğini ama kendisinin buna yanaşmadığını belirtti.


Bu iddia karşısında, HP/De Tijd’a bir açıklamada bulunan Tunahan Kuzu, iddiların yalan olduğunu, anlatılanların gerçeği yansıtmadığını belirtti.


Yayın organları, Kuzu, Öztürk ve Azarkan’ın, Pazar akşamı bir açıklama yapmaları için yapılan aramaların boşa gittiğini yazdılar.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, takım elbise ve sakal