Semih Hocaoğlu


OLMADI ÖZGÜR ÖZEL

Genel Başkan olmanın, bağırıp çağırmaktan ibaret olduğunu sanan Özgür Özel; oynamakta olduğu "Genel Başkancılık" oyunun bir sahnesini de, figüran ve düblörleri ile birlikte geldiği Mardin'de çekti.


OLMADI ÖZGÜR ÖZEL

 

Genel Başkan olmanın, bağırıp çağırmaktan ibaret olduğunu sanan Özgür Özel;

oynamakta olduğu "Genel Başkancılık" oyunun bir sahnesini de, figüran ve düblörleri ile birlikte geldiği Mardin'de çekti.

CHP Eski İl Başkanlarından Mehmet Kılınçaslan'ın oğlu Avukat Azad Kılınçaslan ile Avukat Nurhan İlhan'ın düğünleri için ; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Turgay, milletvekilleri Mahir Başaran, Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu ile özel bir uçakla Mardin'e gelen Özgür Özel genç çiftin nikah şahitliklerini yapıp, iki saat sonra Ankara'ya geri döndü.

Bir Genel Başkanın Eski İl Başkanının oğlunun düğün törenlerine katılarak nikah şahitliği yapması ne kadar onur verici bir davranış olmuşsa ,

akşam iki saatliğine gelip vatandaşlarla ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir araya gelmeyi bir yana bırakalım ;

* en azından parti binasına gidip yönetici ve partililerle görüşememiş olması,

* bir Ana Muhalefet Genel Başkanı olarak İl Valisini ziyaret etmeyişi,

* Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşüp, kentin ve belediyenin sorunları hakkında bilgi alma gereği duymayışı çok büyük bir eksiklik olmuştur.

Geç kalınmış olsa da ;

vatandaşlarla bütünleşmek, sorunları birinci ağızdan dinlemek, dertleriyle dertlenmek, olması gereken ilk koşul olmasına rağmen görmezden gelinmesi, iddialı bir siyasi parti ve o siyasi partinin "Genel Başkancılık" oynamaya çalışan lideri için talihsizlik örneği olmuştur.

Ciddi habercilik yapma iddiasında olan bir yerel gazetenin,

eski bir fotoğrafı kullanarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu ziyarette bulunduğuna dair haber yapması ve daha sonra sayfadan kaldırması kafaları karıştırmış olsa da ;

her yönüyle eleştiriye açık bu siyasi gelişme, en çok konuşulan Narin kızın katledilme haberi ile birlikte en çok konuşulan konu olmuştur iki gün içinde.

Siyaset etiğine hiç uygun düşmemiş bu ziyaret, yapılan yanlışlıkların yanında, cevap bekleyen iki soruyu da beraberinde getirdi :

1- Özellikle taşra örgütlerinin yaşadığı maddi sıkıntılar karşısında yardımcı olamayan, benzer savurganlığı yapanları eleştiren bir partinin, başkalarına özenircesine iki saatlik bir ziyaret için özel uçak kiralama lüksü nasıl izah edilebilir?

2- MYK üyeleri ve milletvekillerinin bulunduğu düğün töreni ziyaretindeki heyette, bir başka belediye başkanı değil de neden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Turgay yer aldı ?

Özgür Özel ve tayfasının yanlışlıklarına ve eksikliklerine bir yenisinin katlanmasına vesile olmuş düğün münasebetiyle ;

genç çifte mutluluklar diliyor, ailelerini kutluyorum .

 

 

SEMİH HOCAOĞLU-MARDİN