ABDULLAH ORTAÇ


SESSİZ KALMAYACAĞIZ!


Artuklu haber olarak,Mardin'in Tanıtımı konusunda yaşanılan sorumsuzluğa,sessiz kalmayacağız.Türkiye Genelindeki STK'larınının bölgede yaşanan ve Esnaf ve Turizmcileri kan ağlatan çatışma ortamının ve Turizmi yok olma noktasına getiren çaresizliğe sessiz kalmayacağız.

STK'larının Güçbirliği yaparak Mardin'de yaşanan çaresizliğe çözüm bulunması için ortak çözüm arayışlarına girilmesi gerektiğini,yazdık,yazacağız.

Mardin İl yönetimi ve Mardin il Kültür ve Turizm Müdürlüğünün,Ekim ayında yapılan ve Turizmcilerin bir araya getirildiği Toplantıda alınan kararları hayata geçrilmemesine sessiz kalmayacağız.

Mardin. 5-8 Şubat günleri arası feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen '' Mardin Tanıtım Günleri ''İstanbul’daki Mardinliler ve Mardin sevenleri bir araya getirmişti. Mardin Valiliği ve Mardin Dernekler Federasyonu tarafından büyük bir başarı ile düzenlenen Mardin Feshane Tanıtım Günlerinin organizasyonu ise Anatolia Grup tarafından yapılmış ve MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter'in büyük özverili çalışmaları sonucunda da ziyaretçi rekoru kırılarak, Feshane Tanıtım Günleri'nde Büyük sükse yapmıştı.

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Mardin, tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri, geleneksel kıyafetleri ve ünlü simalarıyla 5 Şubat’ta İstanbul’a görücüye çıkmış ve çiğ köftesinden, kaburga dolmasına; işkembe dolmasından etli ekmeğine Mardin’in meşhur yemekleri midelere ziyafet çekmek için Feshane’de misafirlere tanıtılmıştı.
 
Şehrin en önemli simgelerinden olan Mardin Kalesi ve Mardin’in birçok sıra dışı özel mimarisinin yer aldığı üç boyutlu fotoğraflar ve yansıtmalarla sevenlerini adeta Kartal Yuvası’nda hissettiren. Salonda Mardin,12 Bin yıllık tarihi geçmişiyle geçmişten bugüne birçok inancı ve kültürü özümseyerek yaşayan Mardin, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere  Mardin’in tarih kokulu sokaklarına götürerek, İstanbul’daki Mardinli ve Mardin sevdalılarının  içindeki özlemi dindirmişti.
Ancak Şubat ayından  bu yana herhangi  bir etkinlik düzenlenmediği Gibi,Çatışmasızlık ortamnın kalkması ile birlikte Bölgede başlayan ve giderek artan terör olayları ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle,Rezervasyon iptalleri yüzde  80'lere kadar çıkarak,Türizme büyük darbe indirmiş ve Esnafında işlrinin kesilmesine ve önemli  ilde Ekonomik sıkıntıların yaşanmasına neden oldu.
 
İstanbul Feshane’de 5-8 Şubat 2015  tarihleri  arasında “MardinTanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi. Öyle bir etkinlik ki, adeta dillere destan oldu. Ortada resmi bir rakam yok ama  Bir milyon ikiyüzellibin arasında ziyaretçi, Mardin tanıtım günlerine akın etti. Mardin  tanıtım günleri öylesine büyük yankı uyandırdı ki, birçok ilin basın yayın organları Mardin'i  örnek göstererek, “Biz neden böylesine güzel bir organizasyon yapamıyoruz” diye isyan etti.
                 Hiçbir başarı tesadüf eseri kazanılmaz. Her başarının ardında mutlaka emek vardır, o başarının gelmesi için koşturan bir lider, bir ekip vardır. İşte, Mardin Tanıtım Günleri’nin başarısından bugün başta çevre illerimiz ve bütün Türkiye söz ettiyse, başta Başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Türkiye genelindeki hemşehrilerimiz arasında bile bu tanıtım günleri büyük yankı uyandırdıysa, bu başarının ardındaki  Kişi MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter'dir. Büyük  özveri ile büyük çaba harcayan İbrahim Biter ve Ekibi önemli bir başarıya imza atmış ve Bu başarının yakalanması sonucunu ortaya çıkarmıştır.
 
Ancak Feshane'de  5-8 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenlenen ''Mardin Tanıtım Günleri'nin ardından hiç bir Tanıtım Faaliyeti yapılmamış Gerek İl Yönetimi ve Gerek se Yurt genelindeki Mardin STK'ları olayları sessizce izlemiş ve Midahaleci olmadığı gibi,çaresizce yaşananları izleyerek,Bugünlere gelinmiştir.
 
Mardin için yaşamsal bir önem taşıyan Turizm her geçen gün dip yaparak,Esnaf ve Turizmcileri Ekonomik sıkıntlarının artmasına ve yatırımların durma noktasına gelmesine sebep olmuştur.
 
Başta İl Yönetimi ve Mardin il Kültür ve Turizm müdürlüğünün kısa ve uzun vadeli projeler üreterek,Mardin STK'ları ile birlikte ortak çalışmalara hızla başlamasını  gerekmektedir.
 
Zaman geçirilmeden,Tanıtım atağı başta olmak üzere,Bölgede yapılabilecek tüm çalışmaların hızla başlatılması gerekiyor.
Mardin'in Eski Mutlu Günlerine,Hoşgörülü ortamına,yeniden kavuşmasını sağlamak,Herkesin görevidir.
 
Sessiz Kalmayalım.....