NECDET BÜLUZ


Tatil hayaliniz hayal kırıklığına dönmesin…

Tatile çıkmadan önce erken rezervasyonun bazı avantajları var.


Tatil hayaliniz hayal kırıklığına dönmesin…

 

Necdet Buluz

 

 

Tatile çıkmadan önce erken rezervasyonun bazı avantajları var.

İstediğiniz yerde, istediğiniz oteli seçiyorsunuz. Erken rezervasyonda yüzde 50’ye yakın indirimden faydalanıyorsunuz. Dilerseniz ödemeyi otelde yapabiliyorsunuz.

Erken rezervasyon konusunda Turizm Günlüğünde şiir tadında bir yazı yayınlandı. Sizi bu yazı ile baş başa bırakıyoruz:

Aslında her yıl aynı senaryoyu yaşıyoruz. Sonra çok kötü deneyimlerle yaz tatilimizi noktalıyoruz. Hadi gelin bunu bu sene yapmayalım, bu sene güzel bir tatil olsun. Ülkemizdeki yorucu gündem ile başa çıkmaya çalışırken, iş stresimiz, kırgınlıklarımız, hastalıklarımız hepsinin yazın enerjisiyle ve harika bir deneyimle son bulması için bence siz erken rezervasyonu seçin. İşte Erken Rezervasyon Yapın Tatil Hayaliniz, Hayal Kırıklığına Dönmesin haberimiz.

Geçtiğimiz yıl ve önceki yıl yani iki yıldır deneyimlediğimiz erken rezervasyonu niye bugüne kadar yapmamışız diye kendimize çok sorduk. Bence çocuk olmadığı için yapmamıştık. Çocuk olmadığı zaman istediğiniz otelde istediğiniz zaman keyfe keder kalabiliyorsunuz. Unutmamak gerekiyor ki çocuk olmasa da hizmet kalitesini bilmediğimiz bir yere aklımıza estiği gibi gittiğimizde sonuçları hüsran oluyor. O nedenle ben erken rezervasyonu öneriyorum. İster bir aile olun ister yalnız olun ister arkadaşlarınızla tatil yapıyor olun ve ister Çocuklu olun Sıla’nın şarkısındaki gibi “hadi kalk gidelim hemen şu anda açalım radyoyu yol nereye biz oraya“ demeyin. Güzel bir otel seçimi yapın zamanımız artık çok kısıtlı paramız artık çok değerli riske atabileceğimiz bir zamanımız ve paramız yok.

Yaz Tatiliniz İçin Şimdiden Harekete Geçin: Erken Rezervasyon Yapın

Erken rezervasyon zamanını kaçırmayın diyorum. En beğendiğiniz oteli seçin ve şimdiden ödemeye başlayın ya da daha sonra ödeme seçenekleri var. Yazınızın güzel geçmesini garantiye alın, yaz tatili çok kıymetli, bütün kışımızı motive bir şekilde geçirmemizi sağlıyor.

Erken Rezervasyonun Gücü: Hayalinizdeki Tatili Güvence Altına Alın

Hemen hemen her seyahat acentesinin şu anda erken rezervasyonla ilgili çıktığı kampanyalar var. Ben özellikle bir acente önermiyorum, şu anda genel bir yazı olsun istedim. Genel fikirlerimi paylaşmak istedim. Bence size en yakın seyahat acentesine uğrayarak daha önce hizmet aldığınız, memnun kaldığınız bir seyahat acentesine uğrayarak, yazınınızı planlayabilirsiniz. Uçak biletlerinizi şimdiden alabilirsiniz. Tatil gününü beklediğimizde, gidilmiyor gidilemiyor. Hayat güzel ve acı sürprizlerle dolu. Bir sürü sebep çıkıyor o anın koşulları geldiğinde. Bu parayı bu otel için ödememe değer mi soruları geliyor. Bugünden ödediğinizde bunu çok net göreceksiniz üç katı dört katı fiyat ödemeyip ciddi bir kar ile hayal ettiğiniz otelde kalabileceksiniz. Eğer yine o gün bir tatsız durum olursa sağlıkla ilgili farklı bir konu olursa hepsinde sigorta var sigortayı mutlaka tercih edin tarih geldiğinde istediğiniz değişikliği yapabilmeniz için paranızın yanmaması için mutlaka bir sigorta yaptırın ve istediğiniz iptali yaptırabilin.

Yerli Turiste Dönük Cazip Fırsatlar: Türkiye Otellerindeki Değişim

Türkiye’deki oteller için son yıllarda yabancılara hizmet veriyor, iç pazarı önemsemiyor, hep yabancılar için kampanyalar düzenliyor, demiştik ama bu yıl görüyorum ki gerçekten yerli turist için fiyatlar cazip hale gelmiş. Enflasyon ve ekonomik sıkıntılara rağmen, şu anda erken rezervasyondaki fırsatları gördüğümde çok kaliteli oteller makul denebilecek fiyatlarda. Kapı fiyatı dediğimiz o çok astronomik olan fiyat değil evet gerçekten bu otelin hakkı budur dediğimiz fiyat sistemine dönmüşler. Bu yıl bunu görüyorum o nedenle de size bunu öneriyorum. Kendim de böyle yapacağım. Yaz tatilimi erkenden rezerve edeceğim ama şu anda seçim aşamasındayım. Çünkü hem Antalya otellerinde hem Bodrum otellerinde çok fazla rekabet arttı. Benzer hizmet standartları ortaya çıktı. Seçmek zorlaştı.
Önce lokasyonu belirleyerek ardından bizim için en önemli olan hizmet unsurlarını belirleyerek otelimizi tercih edeceğiz, aslında fiyata göre de bu rezervasyonlar yapılabilir.
Bu konuya bir sonraki yazımda yer vermek istiyorum ekonomik otel nasıl seçilir ekonomik bir otelde ne olmalı hem ekonomik hem kaliteli bir oteli nasıl buluruz gibi konuları diğer yazımda işleyeceğim.

Türkiye’nin Gözde Tatil Beldelerinde İdeal Oteli Bulmanın Yolu: Akıllı Uygulamalarla Erken Rezervasyon Avantajları

Antalya otelleri, Bodrum otelleri, Çeşme otelleri, Alaçatı otelleri, Marmaris otelleri tamamını filtreleyebileceğiniz çok güzel aplikasyonlar var. Seçeceğiniz bölge, bölgenin özellikleri, bölgenin tarihi yapısı ve orada turistik olarak hangi aktiviteleri yapabileceğiniz bunlar da yer alıyor. Dilerseniz büyük bir tesise gidip oradaki her şeyden faydalanabileceğiniz bir seçim yapabilirsiniz. Dilerseniz de daha butik ya da daha orta büyüklükte bir tesis seçip bölgenin güzelliklerinden faydalanabilirsiniz. İşte erken rezervasyonu seçtiğiniz de bu ikisini birden de yapabilirsiniz. Bir yaza iki tatil sığdırabilirsiniz. Sezon da ödeyeceğiniz bir otelin parasıyla aslında iki otel konaklaması yapabilirsiniz.

Erken Rezervasyonun Keyfini Çıkarın: Hayalinizdeki Otele Uygun Fiyatla Nasıl Kavuşursunuz?

Erken rezervasyonla istediğiniz otelde çok daha uygun fiyata kalabilirsiniz. Emin olun ki tatil günü geldiğinde otele gittiğinizde aslında o otelde kalmanızın pek de mümkün olmadığını göreceksiniz ve iyi ki erkenden almışım, ödemişim şu anda buradayım diyeceksiniz.

Bugün Kendinize Bir İyilik Yapın: Hayalinizdeki Tatil İçin Şimdi Rezervasyon Yapın

Bugün kendinize bir iyilik yapın kredi kartınızı alın ve en hoşunuza giden, koşulları size en uygun olan otel için rezervasyon yaptırın yaz tatilinizin motivasyonu ile çalışın. Hayat devam ediyor, nasılsa çalışıyoruz, her şey gelir geçer ama tatil motive eder.