MEHMET ŞERİF ÖTER


Zulmedenler, İsraf Yapanlar Ders Almazlarsa!


Zulmedenler, İsraf Yapanlar Ders Almazlarsa!

 

 

2019 Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Yeni tip coronavirüs (Covid-19)  salgını adeta dünyanın dengesini altüst etti.  Özellikle makam, mevki, para ve şöhret gücüne sahip kişilerin uykularını kaçıran coronavirüs salgını Çin’de ortaya çıktığı 20 Aralık 2019 tarihinden 25 Nisan 2020 tarihine kadar dünya genelinde 135 günde toplamda 197.199 İnsan corona’dan hayatını kayıp etti.

 

Aynı sürede dünyada yalnızca açlıktan 3,375000 İnsan hayatını kayıp etti. 

 

Yani şimdiye kadar dünya genelinde ortalama günde 1460 insan corona’dan hayatını kayıp ederken, Açlıktan hayatını kayıp eden insan sayısı günde ortalama 25.000’dır. Bu sözde medeni dünyada corona’dan ölenlerin 17 kat daha fazlasi İnsan açlıktan ölmüş.

 

Dünyanın güçlü yöneticileri, zenginleri neden açlıktan ölen yoksullar için olağanüstü önlemler almadılar, kampanyalar başlatmadılar, kurtarma paketleri açmadılar.

 

Çünkü açlıktan ölen yoksul insanlar zalimlerin mevcut sistemine dâhil değil onların ölümleri dünyanın ekonomik ya da siyasi dengelerini zedelemiyordu, düzeni bozmuyordu, dengeleri alt üst etmiyordu.

 

Ama şimdi Cenabi Allah dengelerini öyle bir sarstı ki;

 

Dünyadaki sistemin zalim yöneticileri Panikle, telaşla corona’ya   karşı kesenin ağzını nasılda açtılar ilk etapta ABD  2 trilyon dolar, Almanya 500 Milyar Euro, Fransa 45 Milyar Euro, İtalya  25 Milyar Euro, İngiltere 30 milyar sterlin, İspanya 200 Milyar Euro liste bu şekilde uzuyor. Bizim ülkemiz de 100 milyar TL kurtarma paketi açtı. 

 

Birleşmiş Milletlerin rakamlarına göre Dünyada açlık çeken 820 milyondan fazla insan var. Her yüz kişiden 11’i yeterli beslenmiyor. Her 10 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor.

 

Aynı dünyanın coronavirüs’ten dengeleri bozulan zengin ülkeleri her yıl 750 Milyar dolar gıda israf ediyor.  İsraf konusunda bizde az değiliz Türkiye’de yılda 1.7 milyar ekmek çöpe atılıyor, 214 milyar liralık gıda israfı yapılıyor. (Rakamlar internetten teyitlidir.)

Bakın Cenabı Allah Kur'an-ı kerimde İsraf edenlerle ilgili ne buyurmuş;  (Saçıp savuranlar, şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabbine karşı çok nankördür. İsra suresi 27 ayet)

 

İşte böylesine Adaletten, vicdan ve merhametten uzaklaşmış, yoldan çıkmış dünyadaki zalim sistemlerin yöneticilerine ve onlara sessiz kalan işbirlikçilerine Kâinatın sahibi yüce Allah küçücük bir virüsle kendilerine gelmeleri için ikaz vermiş olmalı.  Başta Müslüman ülkeler olmak üzere hangi inanca mensup olursa olsunlar, aklını kullanacak dünyanın tüm yöneticileri yeni dünya düzeni planlarında ilk önce vicdan ve merhamet yönünde, kendilerini düzeltmeli ve dönüştürmelidirler.  

 

Aksi halde dünyalık gücüne güvenerek zulümlerinde ısrar ederlerse,  Allah bilir karşılaşacakları muhtemel sonları,  Firavun ve Nemrut gibilerin akıbetine benzer olur.